7 alternativ ke sladkostem, které lze schovat do vajíček

7 alternativ ke sladkostem
Zdroj: www.fortnumandmason.com/

Velikonoce jsou příjemným obdobím z mnoha důvodů – oslavují příchod jara, dávají nám příležitost užít si dobrou společnost a chutné jídlo a slouží jako ideální záminka k snědení spousty čokolády (co víc si od svátků přát?). Jedním z nejzajímavějších aspektů Velikonoc je však pravděpodobně hon na vajíčka. Pro děti se jen máloco vyrovná nespoutané radosti z hledání oválných dobrot a zjišťování, co je uvnitř. Pro rodiče je to příležitost sledovat své děti, jak se účastní nadčasové tradice. I když se většina lidí rozhodne naplnit velikonoční vajíčka sladkostmi, existuje spousta jiných možností, ke kterým se můžete obrátit a které jsou stejně zábavné. Různorodost náplní vajíček udržuje jejich plnění, hledání a otevírání v napětí. Mezi tyto možnosti patří například malé hračky, dárkové poukázky, kousky hádanek, ručně psané poznámky, kosmetické potřeby, výtvarné potřeby a další překvapení, která garantují radost při lovu Velikonočních vajíček. Podívejte se na následujících 7 alternativ ke sladkostem.

7 alternativ ke sladkostem, které lze schovat do vajíček
Zdroj: www.marthastewart.com

Malé hračky

Děti samozřejmě rády najdou ve velikonočních vajíčkách sladkosti, ale proč je nenaplnit také věcmi, se kterými si mohou hrát ještě dlouho po skončení svátků? Zábavné drobné hračky jsou skvělou alternativou ke sladkostem. Doporučujeme miniaturní autíčka, skákací míče a hračky svítící ve tmě.

Dárkové poukázky

Pokud připravujete košíky pro starší děti nebo se lovu velikonočních vajíček účastní starší děti, zvažte, zda kromě sladkostí nebo místo nich neposkytnete dárkové poukázky. Tato alternativa může nabídnout možnost výběru a radost z nákupu dle vlastních preferencí.

Kousky hádanky

Dalším roztomilým způsobem, jak udržet zábavu i po skončení lovu, je naplnit vajíčka kousky puzzle. Navarro říká, že do různých vajíček můžete dát více dílků a rozptýlit je po místě konání akce tak, aby účastníci museli najít každý z nich a složit tak celou skládačku. Skládání puzzle může být zábava, kterou později během dne všichni společně provedou.

Ručně psané poznámky

Pokud máte pár zatoulaných vajíček a nemáte je čím naplnit, promyšlenou možností, kterou může na poslední chvíli udělat každý, je vložit dovnitř ručně psané vzkazy nebo povzbudivá slova. Ty dodají obdarovanému odvahu a pozvednou mu náladu. Je to zábavné, povznášející a srdečné. Pokud budou mít u vašich hostů úspěch, můžete z těchto upomínkových předmětů dokonce udělat každoroční tradici!

7 alternativ ke sladkostem, které lze schovat do vajíček
Zdroj: Pinterest

Kosmetické potřeby

Rozmazlujte své velikonoční návštěvníky tím, že do směsi přidáte nějaké kosmetické potřeby. Doporučujeme jako příklad lak na nehty a make-up, ale možnosti jsou opravdu nekonečné. Bavte se miniaturními kosmetickými předměty, které lze použít i po společném lovu. Mezi žádoucí produkty lesk na rty, kapesníček nebo vlasové doplňky, ale můžete zahrnout i šperky, například korálkové náramky, prstýnky, náušnice nebo náhrdelníky.

Výtvarné potřeby

Připojí se k vám nějaká kreativní ratolest? Výtvarné a kreativní potřeby jsou poslední ze 7 alternativ ke sladkostem, které koledníkům zpříjemní den, až budou otevírat velikonoční vajíčka. Přidejte letos do vajíček malá razítka a další drobné výtvarné potřeby. Pokud potřebujete nějaké nápady, Navarro jich má spoustu: doporučuje přibalit malé fixy, pastelky, barevné tužky a gumy. To všechno jsou věci, které mohou děti používat a hrát si s nimi i poté, co si vajíčka uloví.

Závěrem lze říci, že Velikonoce jsou obdobím plným radosti a zábavy, které nám přinášejí mnoho důvodů k oslavě. Kromě tradičních aspektů jako je uvítání jara a vychutnávání si chutných jídel, jsou Velikonoce také ideální příležitostí k vyhlížení a lovům vajíček. Pro děti je to zvláště vzrušující čas, plný nespoutané radosti z hledání a objevování obsahu každého vajíčka. Pro rodiče pak sledování svých dětí, jak se zapojují do této tradiční hry, představuje nezapomenutelný moment. I když většina lidí naplňuje svá velikonoční vajíčka sladkostmi, existuje mnoho jiných možností, které jsou stejně zábavné. Od drobných hraček až po kosmetické potřeby či výtvarné potřeby, různorodost náplní vajíček udržuje očekávání, hledání a otevírání v napětí a přináší dodatečnou radost a vzrušení do tohoto svátečního období. Dejte nám vědět, která ze 7 alternativ, se vám líbila nejvíce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno