Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Slivkový kvas - viac druhov

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
17.10.2016 11:07, počet návštěv: 1666
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím

Čo sa týka pálenia som takmer úplný laik, prvý krát som pálil minulý rok jablká. Tento rok sa mi celkom prekvapivo, urodilo dosť sliviek. Mám teda 120l bystrických sliviek, 200l. Duranzií a 200l nejakých velkých sliviek (kupovaných) mne neznámej odrody (údajne dovoz z maďarska). Každé z týchto druhov sliviek som kvasil v samostatných nádobách nakoľko Bystrické dozreli ako prvé, potom asi o dva týždne som kúpil tie veľké a až na konci septembra som zberal durandzie a podľa rád aj v tomto fóre som nechcel miešať čerstvé spolu z rozkvaseními. Teraz mám dilemu či počkať a dať to vypáliť všetko naraz alebo to páliť postupne poda druhu sliviek samostatne. 

Inak všimol som si že tu na fórum prispieva dosť pestovateľov aj zo Slovenska preto by som bol rád ak by mi niekto poradil pálenicu s ktorou má dobré skúsenosti ideálne v okolí Bánoviec prípadne Trenčína. Minulý rok som jablká pálil v novšom type pálenice (jednokotlová) ale výsledná chuť aj aróma bola podla mňa mdlá. Netvrdím však že to bolo vinou spôsobu pálenia, samozrejme asi záleží aj od jabĺk. Teraz by som chcel slivky skúsiť vypáliť v klasickej dvojkotlovej pálenici.  

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivkový kvas - viac druhov


Miloš Vysloužil (14405) - xxx.xxx.67.66 (?)
17.10.2016 14:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám zato, že nejchutnější slivovice je ze směsi durancií a pravých švestek, Takže bych kvasy smíchal.

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.176.120 (?)
18.10.2016 3:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud je to reálné a nepřineslo by to zbytečné komplikace nechal bych to vypálit zvlášť.
Můžete koštovat, porovnávat a smíchat můžete ty jednodruhové destiláty vždy.

Rafael.

Připojit reakci
   

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No takže už je vypálené. Rozhodol som sa nakonec kvasy zmiešať avšak prekvapila ma veľmi nízka výtažnosť. z tých cca 500l. kvasu natieklo 31 litrov 52 perc. slivovice, chuťovo sa mi ale ukazuje zatial velmi dobre. Uvidím aká bude po čase. Nechápem ale tej nízkej výtažnosti slivky boli podľa mňa dostatočne dozreté, pred pálením refraktomer ukázal 4,5 brix dva krát v priebehu dvoch týždnov takže tým pádom už asi vykvasené bolo dostatočne. 

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


Jiři FM (682) - xxx.xxx.137.210 (?)
12.11.2016 15:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl jste je vypálit zvlášť, hned by jste zjistil kde se stála chyba.Z Bystrických a Durancií teče dobře, takže bych si typnul že ty neznámé, velkoplodé nestály za nic, ale chyba se mohla stát i jinde.

Připojit reakci
         

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kamarát má založený kvas iba z tých,,neznámych" ale chystá sa páliť až niekedy pred vianocami takže som velmi zvedavý. 

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?130.3.201750
Škrábavost pálenky3128.3.201730413
Tatratea jak na to?1625.3.20173165
Geist425.3.2017461
Pálenka z dýně4419.3.201728490
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017202
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017376
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282538
Průtahové destiláty387.3.20174208
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176959
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172133
Kalení destilátů jinak2416.2.20174428
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171584
drtič na ovoce409.2.2017101389
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171739
Dřevo do destilátu228.2.201710271
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174728
Kvas Oskoruse5923.1.201750293
Vymrazování916.1.20171931
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769473
Kvalita domacej palenky1209.1.201729743
Domácí ořechovice9027.12.2016139407
Množení turbo kvasinek1322.12.20161787
Zakalená slivovice16422.12.2016166621
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611620
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642437
Odkalovač na koloně?411.12.20161554
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016875
Nahořklá slivovice6823.11.201652051
Jak zakopat slivovici4622.11.201637424
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163883
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161569
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161060
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614884
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161667
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161356
Proč tolik cukru38.11.20161564
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161592
Výběr domácí pálenice43.11.20162066
Náhrada škody od pálenice253.11.20165980
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů