Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Slivkový kvas - viac druhov

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
17.10.2016 11:07, počet návštěv: 1968
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím

Čo sa týka pálenia som takmer úplný laik, prvý krát som pálil minulý rok jablká. Tento rok sa mi celkom prekvapivo, urodilo dosť sliviek. Mám teda 120l bystrických sliviek, 200l. Duranzií a 200l nejakých velkých sliviek (kupovaných) mne neznámej odrody (údajne dovoz z maďarska). Každé z týchto druhov sliviek som kvasil v samostatných nádobách nakoľko Bystrické dozreli ako prvé, potom asi o dva týždne som kúpil tie veľké a až na konci septembra som zberal durandzie a podľa rád aj v tomto fóre som nechcel miešať čerstvé spolu z rozkvaseními. Teraz mám dilemu či počkať a dať to vypáliť všetko naraz alebo to páliť postupne poda druhu sliviek samostatne. 

Inak všimol som si že tu na fórum prispieva dosť pestovateľov aj zo Slovenska preto by som bol rád ak by mi niekto poradil pálenicu s ktorou má dobré skúsenosti ideálne v okolí Bánoviec prípadne Trenčína. Minulý rok som jablká pálil v novšom type pálenice (jednokotlová) ale výsledná chuť aj aróma bola podla mňa mdlá. Netvrdím však že to bolo vinou spôsobu pálenia, samozrejme asi záleží aj od jabĺk. Teraz by som chcel slivky skúsiť vypáliť v klasickej dvojkotlovej pálenici.  

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivkový kvas - viac druhov


Miloš Vysloužil (14712) - xxx.xxx.67.66 (?)
17.10.2016 14:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám zato, že nejchutnější slivovice je ze směsi durancií a pravých švestek, Takže bych kvasy smíchal.

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.176.120 (?)
18.10.2016 3:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud je to reálné a nepřineslo by to zbytečné komplikace nechal bych to vypálit zvlášť.
Můžete koštovat, porovnávat a smíchat můžete ty jednodruhové destiláty vždy.

Rafael.

Připojit reakci
   

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No takže už je vypálené. Rozhodol som sa nakonec kvasy zmiešať avšak prekvapila ma veľmi nízka výtažnosť. z tých cca 500l. kvasu natieklo 31 litrov 52 perc. slivovice, chuťovo sa mi ale ukazuje zatial velmi dobre. Uvidím aká bude po čase. Nechápem ale tej nízkej výtažnosti slivky boli podľa mňa dostatočne dozreté, pred pálením refraktomer ukázal 4,5 brix dva krát v priebehu dvoch týždnov takže tým pádom už asi vykvasené bolo dostatočne. 

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


Jiři FM (845) - xxx.xxx.137.210 (?)
12.11.2016 15:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl jste je vypálit zvlášť, hned by jste zjistil kde se stála chyba.Z Bystrických a Durancií teče dobře, takže bych si typnul že ty neznámé, velkoplodé nestály za nic, ale chyba se mohla stát i jinde.

Připojit reakci
         

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kamarát má založený kvas iba z tých,,neznámych" ale chystá sa páliť až niekedy pred vianocami takže som velmi zvedavý. 

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179395
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017708
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715937
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201735002
Kompoty - kvas48.5.2017549
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017995
Dřevo do destilátu292.5.201712492
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171138
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175522
Slivovice vs. calvados22323.4.2017291028
destilační přístroj102723.4.20171208139
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177113
Drevené soudky obecne1819.4.201710621
Zakalená slivovice1669.4.2017174685
Škrábavost pálenky3128.3.201732722
Tatratea jak na to?1625.3.20174022
Geist425.3.2017835
Pálenka z dýně4419.3.201730699
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017471
Průtahové destiláty387.3.20175740
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172673
Kalení destilátů jinak2416.2.20175368
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172143
drtič na ovoce409.2.2017104004
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172198
Kvas Oskoruse5923.1.201752543
Vymrazování916.1.20172613
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772381
Kvalita domacej palenky1209.1.201733127
Domácí ořechovice9027.12.2016144030
Množení turbo kvasinek1322.12.20162426
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613480
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644838
Odkalovač na koloně?411.12.20161976
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161226
Nahořklá slivovice6823.11.201654238
Jak zakopat slivovici4622.11.201639828
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164693
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162027
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161310
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů