Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Slivkový kvas - viac druhov

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
17.10.2016 11:07, počet návštěv: 2324
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím

Čo sa týka pálenia som takmer úplný laik, prvý krát som pálil minulý rok jablká. Tento rok sa mi celkom prekvapivo, urodilo dosť sliviek. Mám teda 120l bystrických sliviek, 200l. Duranzií a 200l nejakých velkých sliviek (kupovaných) mne neznámej odrody (údajne dovoz z maďarska). Každé z týchto druhov sliviek som kvasil v samostatných nádobách nakoľko Bystrické dozreli ako prvé, potom asi o dva týždne som kúpil tie veľké a až na konci septembra som zberal durandzie a podľa rád aj v tomto fóre som nechcel miešať čerstvé spolu z rozkvaseními. Teraz mám dilemu či počkať a dať to vypáliť všetko naraz alebo to páliť postupne poda druhu sliviek samostatne. 

Inak všimol som si že tu na fórum prispieva dosť pestovateľov aj zo Slovenska preto by som bol rád ak by mi niekto poradil pálenicu s ktorou má dobré skúsenosti ideálne v okolí Bánoviec prípadne Trenčína. Minulý rok som jablká pálil v novšom type pálenice (jednokotlová) ale výsledná chuť aj aróma bola podla mňa mdlá. Netvrdím však že to bolo vinou spôsobu pálenia, samozrejme asi záleží aj od jabĺk. Teraz by som chcel slivky skúsiť vypáliť v klasickej dvojkotlovej pálenici.  

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivkový kvas - viac druhov


Miloš Vysloužil (15341) - xxx.xxx.67.66 (?)
17.10.2016 14:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám zato, že nejchutnější slivovice je ze směsi durancií a pravých švestek, Takže bych kvasy smíchal.

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.176.120 (?)
18.10.2016 3:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud je to reálné a nepřineslo by to zbytečné komplikace nechal bych to vypálit zvlášť.
Můžete koštovat, porovnávat a smíchat můžete ty jednodruhové destiláty vždy.

Rafael.

Připojit reakci
   

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No takže už je vypálené. Rozhodol som sa nakonec kvasy zmiešať avšak prekvapila ma veľmi nízka výtažnosť. z tých cca 500l. kvasu natieklo 31 litrov 52 perc. slivovice, chuťovo sa mi ale ukazuje zatial velmi dobre. Uvidím aká bude po čase. Nechápem ale tej nízkej výtažnosti slivky boli podľa mňa dostatočne dozreté, pred pálením refraktomer ukázal 4,5 brix dva krát v priebehu dvoch týždnov takže tým pádom už asi vykvasené bolo dostatočne. 

Připojit reakci
      

Slivkový kvas - viac druhov


Jiři FM (926) - xxx.xxx.137.210 (?)
12.11.2016 15:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl jste je vypálit zvlášť, hned by jste zjistil kde se stála chyba.Z Bystrických a Durancií teče dobře, takže bych si typnul že ty neznámé, velkoplodé nestály za nic, ale chyba se mohla stát i jinde.

Připojit reakci
         

Slivkový kvas - viac druhov


host - xxx.xxx.172.9 (?)
12.11.2016 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kamarát má založený kvas iba z tých,,neznámych" ale chystá sa páliť až niekedy pred vianocami takže som velmi zvedavý. 

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kompotovice714.11.20175601
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172405
destilační přístroj102910.11.20171279790
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717038
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.2017851
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714683
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172474
Repák + řepná pálenka253.11.201748822
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201721796
Pálení Matolin530.10.2017575
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201727778
Švestkovy kompot616.10.2017708
Archivace slivovice5712.10.201729002
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017103241
Samosběr švestek?11.10.2017368
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017300613
Kvas Oskoruse6228.9.201757426
Pálenka z dýně5528.9.201737085
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171077
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775119
Voda do kvasu?1918.9.20171796
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201742860
Ražná - ražovica1018.9.201726321
Destilace vína - vínovice5216.9.201776333
Kvas z jahod411.9.2017551
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171249
Zakalená slivovice1685.9.2017185108
Test na metanol504.9.201760634
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20176725
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742218
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017110592
Destilát z kukuřice2611.8.201763354
Kompotová jamovice2031.7.20171823
Domácí ořechovice9330.7.2017154948
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017556
Marhulový kvas nekvasí2327.7.20174512
Vydrží kvas ze sladu?827.7.20171849
Bílý povlak na kvasu 226.7.20171214
Kvasenie visni223.7.2017397
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?8921.7.201714875
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře9.11.2017
Generátor kouře7.11.2017
Doplnění zelňáku4.11.2017
Dmácí uzený sýr3.11.2017
Udírna dehtuje3.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů