Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím

Čo sa týka pálenia som takmer úplný laik, prvý krát som pálil minulý rok jablká. Tento rok sa mi celkom prekvapivo, urodilo dosť sliviek. Mám teda 120l bystrických sliviek, 200l. Duranzií a 200l nejakých velkých sliviek (kupovaných) mne neznámej odrody (údajne dovoz z maďarska). Každé z týchto druhov sliviek som kvasil v samostatných nádobách nakoľko Bystrické dozreli ako prvé, potom asi o dva týždne som kúpil tie veľké a až na konci septembra som zberal durandzie a podľa rád aj v tomto fóre som nechcel miešať čerstvé spolu z rozkvaseními. Teraz mám dilemu či počkať a dať to vypáliť všetko naraz alebo to páliť postupne poda druhu sliviek samostatne. 

Inak všimol som si že tu na fórum prispieva dosť pestovateľov aj zo Slovenska preto by som bol rád ak by mi niekto poradil pálenicu s ktorou má dobré skúsenosti ideálne v okolí Bánoviec prípadne Trenčína. Minulý rok som jablká pálil v novšom type pálenice (jednokotlová) ale výsledná chuť aj aróma bola podla mňa mdlá. Netvrdím však že to bolo vinou spôsobu pálenia, samozrejme asi záleží aj od jabĺk. Teraz by som chcel slivky skúsiť vypáliť v klasickej dvojkotlovej pálenici.  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika