Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Šípkovica ako ma to

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.71.31 (?)
9.2.2020 21:04

Druhák šípkového vína? To je preboha čo?

Na ten "třeťák" sa radšej ani pýtať nebudem.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
            

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.234.89 (?), 22.2.2020 8:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
10kg šípok,50litrov vlažnej vody,1 bal. kyseliny citronovej,10kg cukru,1 bal živnej soli,1bal vinnych kvasníc.postup: do vody dáme kyselinu citrónovú, pridáme cukor, rozmiešame,pridáme živnú soľ,šípky a kvasnice.Po vykvaseni postup opakujeme z tými istými šípkami ešte raz.(druhák)druhák je ešte aromatickejší.
Připojit reakci   
         

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.248.39 (?), 9.2.2020 18:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak jsem dělal šípkovici.Předně se nepovažuji za odborníka, tak nedávám zasvěcené rady ale píšu svoje zkušenosti.Nadávači mají příležitost.

Do šedesátilitrového soudku jsem dal asi 14 litrů/nevážil jsem) šípků, které jsem nechal 3 dny přemrznout v mražáku.Byli odstopkované a nůžkama jsem odstříhal okvětí.Zalil jsem to vařící vodou, přidal 6 kg cukru a míchadlem do vrtačky rozmixoval na kaši.Míchadlo mám vyrobené o průměto 16 cm, to na barvu nestačí. Semínka zůstala naporušená.Po schladnutí jsem přidal rozkvašené vinné kvasinky s živnou solí dle návodu na kvasinkách.Sud mám v dílně, trvalá stálá teplota 22 stupňů.Za měsíc a něco to přestalo bublat do kvasné zátky, tak to šlo na destilaci.Celkem 6 litrů, ale nechával jsem veký úkap, asi by bylo víc, mám radši jemnou, tak nešetřím.Jo ještě jsem před destilací odebral ze dna smínka.

Toť asi vše, chodí nás pravidelně 12 do antibabišovské dílny a pily jsme to všichni poprvé a rádi.A to ještě nebyla odvětraná.Jen asi 14 dní.

Připojit reakci
            

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.228.252 (?), 9.2.2020 20:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky, chystám se na něco podobného, tak je každá zkušenost dobrá.

Teď bublá druhák z šípkového vína, tak uvidím, jak bude vypadat materie po stočení a třeťák by šel do sudu a pálenice.  Teď to mám v 25 l demižonu, tak počítám do mého 30l kvasného hospodářství by to mohlo pěkně vyjít, i těch šípků mám cca polovinu, tak to snad bude OK. Díky.

Připojit reakci
               

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.71.31 (?), 9.2.2020 21:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Druhák šípkového vína? To je preboha čo?

Na ten "třeťák" sa radšej ani pýtať nebudem.

Připojit reakci
                  

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.114.117 (?), 10.2.2020 11:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No, druhák se u šípkového vína dělá běžně, vyskytuje se to ve většině návodů. Bývá hodnocen jako srovnatelný s prvákem. Někteří tvrdí, že je dokonce lepší než prvák. Třeťák není obvyklý, nicméně i ten je již vyzkoušený, právě na to pálení a s úspěchem.
Připojit reakci
   

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.61.18 (?), 6.12.2010 20:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

právě mám vypáleno. Ze 120 l šípkového vína jsem vypálil 20 l 70, nechal zředit na 53% a je výborná. Poměr na víno : 5 l vody,1l šípků a 1 kg cukru.  Nejlepší jsou šípky přemrzlé, mají nejvíc cukru. Manželce to moc chutná.

Připojit reakci
   

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.51.201 (?), 7.2.2013 10:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo přesný recept? Já udělám asi víno v plastovém sudě 50l a potom nechám vypálit. Mám sušený šípek cca 50kg. Jaké kvasinky použít, kolik vody, cukru...?

Připojit reakci
      

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.48.26 (?), 3.2.2012 11:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

jak dlouho jste prosím nechával kvasit to víno? Právě na něj jdu, tak jen abych věděl.

Díky,

Michal

hasmic@post.cz

Připojit reakci
         

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.51.201 (?), 7.3.2013 8:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jak?

Připojit reakci
         

Šípkovica ako ma to


host - xxx.xxx.204.170 (?), 22.2.2020 15:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jen tak na okraj zkušenost s kvasinkami Vínka: Přede mnou odborník odborníkovi sdělil, že kvasinky Vínka prokvašují na 16%obj. EtOH. Říká se, že vinné kvasinky dávají lepší chuť a vůni následnému destilátu, než pekařské droždí. Zjistil jsem, že kvasinky Vínka prokvasí tak na 12% obj. EtOH a pekařské droždí si do výsledné chuti a vůně s nimi v ničem nezadá, přičemž prokvašuje tak do 8% obj. EtOH, spíše o něco málo víc. Co si o tom myslíte Vy, pánové?

Jinak, šípkovici jsem dělal z několik let starého šípkového vína, vykvašeného pomocí pekařského droždí a byla vynikající. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení9.4.2020
Jak uchovávat klobásy?8.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
Jak uchovávat klobásy?7.4.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů