Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak jsem dělal šípkovici.Předně se nepovažuji za odborníka, tak nedávám zasvěcené rady ale píšu svoje zkušenosti.Nadávači mají příležitost.

Do šedesátilitrového soudku jsem dal asi 14 litrů/nevážil jsem) šípků, které jsem nechal 3 dny přemrznout v mražáku.Byli odstopkované a nůžkama jsem odstříhal okvětí.Zalil jsem to vařící vodou, přidal 6 kg cukru a míchadlem do vrtačky rozmixoval na kaši.Míchadlo mám vyrobené o průměto 16 cm, to na barvu nestačí. Semínka zůstala naporušená.Po schladnutí jsem přidal rozkvašené vinné kvasinky s živnou solí dle návodu na kvasinkách.Sud mám v dílně, trvalá stálá teplota 22 stupňů.Za měsíc a něco to přestalo bublat do kvasné zátky, tak to šlo na destilaci.Celkem 6 litrů, ale nechával jsem veký úkap, asi by bylo víc, mám radši jemnou, tak nešetřím.Jo ještě jsem před destilací odebral ze dna smínka.

Toť asi vše, chodí nás pravidelně 12 do antibabišovské dílny a pily jsme to všichni poprvé a rádi.A to ještě nebyla odvětraná.Jen asi 14 dní.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika