Prosím o rady - založení kvasu
|
|
 |
 |
host - 71.126 (?) 29.8.2013 10:56
K tomu bych měl jednu připomínku : v publikacích Průmyslová výroba lihovin, Grégr V., Uher J., SNTL Praha, 1964 a Výroba nápojů z ovoce, Uher J. a kol., SNTL Praha, 1977; bylo doporučováno, aby se kvas z renklód jednou vypálil (tehdy se provozovaly pouze dvoudestilační systémy) a lutr se uschoval do doby destilací švestek. Poté se přidával k lutru ze švestek, tj. po první destilaci (v jakém poměru se ale nepíše) a po druhé se destiloval (rektifikoval).
Výsledek prý nebyl poznat na kvalitě slivovice.
V dnešních pěstitelských pálenicích to však takto praktikovat nemůžete (vše pod je pod blombami).
Ale v „domatíně" by to mohlo fungovat. Vím, že je to záležitost 4O let stará, ale ne všechno přestalo platit a fungovat...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 213.166 (?), 25.8.2013 14:36, zobrazeno: 29069x
Zdravím, poradil by mi někdo prosím co s sudem plným švestek? :) Chci založit kvas, někdo radí rozdrtit, někdo nedrtit, někdo radí dát vodu, někdo radí vodu nedávat, někdo radí cukr a někdo zase ne... Mám 190litrový sud a přibližně bych to chtěl zaplnit do vyznačené výšky... Další věc je s umístěním... Jelikož bydlím v paneláku, tak jestli bych to mohl umístit do sklepa... moc lidí tam nechodí, ale spíš mi jde o ten smrádek :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.132 (?), 27.8.2013 20:34
Dobrý večer, dnes jsme otrhali většinu plodů zelené renklody, protože po dešti popraskaly, a přidali do kvasu k ostatním modrým švestkám. A můj dotaz zní, je lepší zelínky kvasit zvlášť, nebo se to snese i dohromady? Děkuji, David
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 102.201 (?), 28.8.2013 9:42
...a přidali do kvasu k ostatním modrým švestkám...
Není už na dotaz trochu pozdě?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.126 (?), 29.8.2013 10:56
K tomu bych měl jednu připomínku : v publikacích Průmyslová výroba lihovin, Grégr V., Uher J., SNTL Praha, 1964 a Výroba nápojů z ovoce, Uher J. a kol., SNTL Praha, 1977; bylo doporučováno, aby se kvas z renklód jednou vypálil (tehdy se provozovaly pouze dvoudestilační systémy) a lutr se uschoval do doby destilací švestek. Poté se přidával k lutru ze švestek, tj. po první destilaci (v jakém poměru se ale nepíše) a po druhé se destiloval (rektifikoval).
Výsledek prý nebyl poznat na kvalitě slivovice.
V dnešních pěstitelských pálenicích to však takto praktikovat nemůžete (vše pod je pod blombami).
Ale v „domatíně" by to mohlo fungovat. Vím, že je to záležitost 4O let stará, ale ne všechno přestalo platit a fungovat...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |