Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Pečetní vosk

Stránky: 1, 2   

Pečetní vosk


diego222 (2) - xxx.xxx.114.69 (?)
6.8.2019 13:43, počet návštěv: 2525
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, zakoupil sem bílí pečetní vosk v misce na pečetení lahví. problém je v tom, že ho nemúžu roztopit na požadovanou konzistenci. a pořád je hodne hustý. Delám to v parné lazni (stejným zpusobem jako se topi ztuhlý med). múže mi prosím někdo poradit jestli s tímhle voskem má zkušenosti a jak se roztaví tak aby krasne šel na lahev? Děkuju Vám 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pečetní vosk


PP. (5474) - xxx.xxx.9.14 (?)
6.8.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyšší teplotu, pára je málo.

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


diego222 (2) - xxx.xxx.114.69 (?)
6.8.2019 13:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak dosahnu vyšší teplotu?... delam to na sporáku....Pro upresnení... miska je ponořená ve vrouci vode... vubec netusim jak dosahnout vyssi teplotu 

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.144.38 (?)
6.8.2019 14:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkuste raději bílý...

Připojit reakci
   

Pečetní vosk


vyslouzil (17501) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.8.2019 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, jako děti jsme si hráli s pečetními vosky a vždycky jsme je rozehřívali nad svíčkou. Pečeť jsme někdy otiskovali do vosku ještě hořícího. Parní lázeň má 100 stupňů a to je podle mě na rozpuštění pečetního vosku málo. Rozehřívá se plamenem.

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.182.227 (?)
6.8.2019 20:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ve friťáku se smaží při 180. Opatrně v kastrůlku by to šlo taky. P

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.233.95 (?)
9.8.2019 12:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teplota tání by se měla pohybovat někde lehce nad 100st. u obyč to je kolem 50 stupnu

Připojit reakci
   

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.248.54 (?)
6.8.2019 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A proč to nezakapete obyčejným voskem ze svíčky?           Lída

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.212.196 (?)
27.8.2019 19:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já pečetím obyčejným včelím voskem. Rozehřeju ho ve skleničce od přesnídávky ve viodní lázni a párkrát ponořím víčkem dolu. Po pár ponořeních se tam vytvoří krásná vrstva vosku. Nic složitého. 

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.27.31 (?)
27.8.2019 19:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dejte si ho do plecháčku na plotýnku, ta má až 500* a je lehce regulovatelná.Bod varu je jen 100*
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2826.1.202039091
Zakalená část pálenky1526.1.20202948
Palenka z vína1022.1.20201608
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116367
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202495
Kompotovice714.1.20208613
Vodka514.1.20201204
Destilace - základní dotazy506.1.202022615
Kvas bez lihu44.1.20201186
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191143
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20193014
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940768
Slad - pálení2119.12.201924408
Ředění slivovice10916.12.2019252173
Pálenka z kdoulí222.12.201924760
Dřevo do destilátu462.12.201935288
Škrábavost pálenky5125.11.201971663
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019144135
Domácí pálenice1923.11.201913804
Tis cerveny323.11.2019876
destilační přístroj105523.11.20191483083
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912534
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934155
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925260
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930962
Pečetní vosk114.11.20192526
Palenka z datli?103.11.20197814
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915409
Vaření hroznového vina21.11.2019732
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191104
Pálenka z dýně6030.10.201961318
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920824
Míchat lutr při 2D?528.10.20191888
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922313
Zakalená slivovice17222.10.2019243828
Koupě Palírny 1614.10.20195442
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920453
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191861
Test na metanol832.10.201999991
Kvas trnky630.9.20191643
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře26.1.2020
Douzeni koupeneho uzeneho26.1.2020
Douzeni koupeneho uzeneho26.1.2020
Douzeni koupeneho uzeneho26.1.2020
Douzeni koupeneho uzeneho26.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů