Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pečetní vosk

Stránky: 1, 2   

Pečetní vosk


diego222 (2) - xxx.xxx.114.69 (?)
6.8.2019 13:43, počet návštěv: 1779
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, zakoupil sem bílí pečetní vosk v misce na pečetení lahví. problém je v tom, že ho nemúžu roztopit na požadovanou konzistenci. a pořád je hodne hustý. Delám to v parné lazni (stejným zpusobem jako se topi ztuhlý med). múže mi prosím někdo poradit jestli s tímhle voskem má zkušenosti a jak se roztaví tak aby krasne šel na lahev? Děkuju Vám 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pečetní vosk


PP. (5443) - xxx.xxx.9.14 (?)
6.8.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyšší teplotu, pára je málo.

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


diego222 (2) - xxx.xxx.114.69 (?)
6.8.2019 13:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak dosahnu vyšší teplotu?... delam to na sporáku....Pro upresnení... miska je ponořená ve vrouci vode... vubec netusim jak dosahnout vyssi teplotu 

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.144.38 (?)
6.8.2019 14:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkuste raději bílý...

Připojit reakci
   

Pečetní vosk


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.8.2019 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, jako děti jsme si hráli s pečetními vosky a vždycky jsme je rozehřívali nad svíčkou. Pečeť jsme někdy otiskovali do vosku ještě hořícího. Parní lázeň má 100 stupňů a to je podle mě na rozpuštění pečetního vosku málo. Rozehřívá se plamenem.

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.182.227 (?)
6.8.2019 20:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ve friťáku se smaží při 180. Opatrně v kastrůlku by to šlo taky. P

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.233.95 (?)
9.8.2019 12:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teplota tání by se měla pohybovat někde lehce nad 100st. u obyč to je kolem 50 stupnu

Připojit reakci
   

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.248.54 (?)
6.8.2019 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A proč to nezakapete obyčejným voskem ze svíčky?           Lída

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.212.196 (?)
27.8.2019 19:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já pečetím obyčejným včelím voskem. Rozehřeju ho ve skleničce od přesnídávky ve viodní lázni a párkrát ponořím víčkem dolu. Po pár ponořeních se tam vytvoří krásná vrstva vosku. Nic složitého. 

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.27.31 (?)
27.8.2019 19:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dejte si ho do plecháčku na plotýnku, ta má až 500* a je lehce regulovatelná.Bod varu je jen 100*
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tis cerveny221.11.2019240
Škrábavost pálenky4719.11.201966608
Domácí pálenice1919.11.201911569
Destilat z duly (kdoule)416.11.201911835
Zakalená část pálenky1311.11.20191652
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932297
Pálenka z kdoulí208.11.201923059
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922480
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929062
Pečetní vosk114.11.20191780
Palenka z datli?103.11.20197130
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913657
Vaření hroznového vina21.11.2019330
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019519
Pálenka z dýně6030.10.201958781
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919367
Míchat lutr při 2D?528.10.20191352
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921580
Zakalená slivovice17222.10.2019237041
Dřevo do destilátu4517.10.201932062
Koupě Palírny 1614.10.20194015
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919024
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191255
Test na metanol832.10.201996629
Kvas trnky630.9.20191107
Šípkovica ako ma to2326.9.201941119
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191183
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192056
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193636
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923313
Novy kvas nekvasi712.9.20191620
Výtěžnost a cena1012.9.20192034
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191573
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139996
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910914
Destilační přístroj193.9.20194173
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201937237
Da se to este?927.8.20191545
borovička827.8.201922107
Kvas broskve226.8.20191221
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna10:52
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa17.11.2019
Jak obalit uzené maso?16.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů