host - 81.144 (?), 19.1.2023 16:16
Před mnoha lety jsem měl možnost ochutnat pálenku z vykvašeného moštu, ale nevím jaká to byla odrůda vína. Nebyl to žádný druhák, ale nebylo to ani hotové víno tak jak ho známe, když si ho koupíme někde ve sklepě. Vypáleno na dvoukotlové klasice. Nedalo se to pít za mě pít jak to bylo ostré... Dostal jsem několik lahví 50% darem a postupně se to po trochách přidávalo do višnovky s rumem. Po deseti letech se to zakulatilo, obrousiyi se hrany a z toho zbytku který zůstal se to celkem pít už dá a má to i chut a vůni, kterou nezabije ta ostrá lihovitos. Nicméně višnovku připravuju hlaně z merunkovice, která podpoří ovocnou chut. Vínovice je pro mě taková dřevitá... A co se týká toho vyhašeného vápna, tak to do kvasů doporučují to přidávat na upravení?. Jednou sem to zkoušel ze zvědavosti pokusně, ale jen do 1 litru a žádná reakce se nekonala, usoudil jsem tedy, že to není potřebné a že octan vápenatý pít nepotřebuju. :-D Protože to některé zdroje doporučují přidat nejen do kvasu, ale i do hotové pálenky. Prý je octan vápenatý chutově přijatelný... Já to nedělám, tak nevím...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|