Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Palenka z vína

Palenka z vína


host - xxx.xxx.103.78 (?)
29.1.2020 15:04

A když použijete to nehašené vápno, tak při styku s H2O se vyvíjí teplo a výbušný plyn. No nevím, kolik toho přidáváte, ale v pálírně bývá otevřený oheň a ten (asi) vodík v horkém kotli není dobrý...

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
               

Palenka z vína


host - xxx.xxx.103.78 (?), 29.1.2020 14:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já teda nejsem chemik. Ale nezlobte se, ale ten postup s přídavkem vápna do 1D a dolitím H2SO4 před 2D se mi nezdá. Napřed se pracně zbavujete síry vysrážením do nějaké sloučeniny, která je neropustná - no dejme tomu. Akorát bych použil vápno vyHAšené, nikoliv vyKVAšené. No a pak když se síra konečně vázaná v nějaké sloučenině už neodpařuje, tak sakra proč před 2D tam lejete 20% kyselinu sírovou (H2SO4), která tu síru zase obsahuje??? Přece před koncem 1D už to máte usazené, tak ten brajgl vylejete a do 2D přijde to, co prošlo destilací BEZ síry - té jste se zbavil vylitím zbytků po 1D.

Připojit reakci   
                  

Palenka z vína


host - xxx.xxx.103.78 (?), 29.1.2020 15:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A když použijete to nehašené vápno, tak při styku s H2O se vyvíjí teplo a výbušný plyn. No nevím, kolik toho přidáváte, ale v pálírně bývá otevřený oheň a ten (asi) vodík v horkém kotli není dobrý...

Připojit reakci
                     

Palenka z vína


vyslouzil (17584) - xxx.xxx.236.1 (?), 29.1.2020 17:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde jste to slyšel o tom výbušném plynu? Při hašení vápna uchází tak akorát vodní pára, pokud se příliš zahřeje. Což nehrozí, vápna se do kvasu přidává oproti jeho objemu jen malém množství.
Bod varu kyseliny sírové je nad destilační teplotou, do destilátu se nedostane.

Připojit reakci
                  

Palenka z vína


host - xxx.xxx.236.138 (?), 31.1.2020 21:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Věřím Vám, že nejste chemik, fakt jo. PŠ

Připojit reakci
               

Palenka z vína


host - xxx.xxx.234.37 (?), 7.2.2020 14:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ďakujem pán Šlosar, toto je pre mňa veľmi cenná informácia. Zamýšľal som sa ale nad nutnosťou okyslenia H2SO4. Trochu sa obávam tvorby rozpustných meďnatých zlúčenín, ako aj toho že mi zriedená horúca H2SO4 časom zožere aparát.

Připojit reakci
                  

Palenka z vína


host - xxx.xxx.236.138 (?), 7.2.2020 18:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete také použít kys. fosforečnou. Kyselé prostředí při 2D je důležité, protože vápenaté ionty se strhávají do destilátu a je třeba je převést na nerozpustnou versi, třeba síran vápenatý. Dosažení pH 6 je dostatečná kyselost, ale bez pH papírků a dobrého promíchání se neobejdete. Při této nepatrné kyselosti bych se koroze měděného povrchu neobával, ale principiálně máte pravdu. PŠ 

Připojit reakci
1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Kaiserova elektrická udírna29.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů