Pálení z řepného cukru



host - 149.9 (?)
9.9.2018 22:02

Originál recept říká:

The ingredients:

9400 g clean water
3000 g sugar
112 g tomato paste
112 g lemon juice
20 g dry yeast

tedy 20 gramů sušených kvasnic, proč 300gr?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
         
host - 149.9 (?), 9.9.2018 22:02

Originál recept říká:

The ingredients:

9400 g clean water
3000 g sugar
112 g tomato paste
112 g lemon juice
20 g dry yeast

tedy 20 gramů sušených kvasnic, proč 300gr?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.220 (?), 10.9.2018 8:42

Pokud můžete, je lepší použít selektované vinné nebo lihovarnické kvasinky než pekárenské droždí. pekárenské droždí jsou také selektované kvasinky, které metabolicky zpracovávají cukr na kypřící plynnou složku = produkují maximum CO2 a minimum lihu. Lihovarnické jsou na druhém konci = produkují minimum CO2 a maximum lihu. Vinařské jsou někde mezi a jako sekundární metabolity produkují i nějaké žádoucí aromatické látky.

Na množství tolik nezáleží, jen s větším množstvím zákvasu se základ rychleji prokvasí. Pokud použijete jako zákvas kal z minulé várky prokvašené do vysoké lihovitosti, máte vlastní selektované kvasinky, protože tam jsou ty "pekařské" vychcípané už při obsahu cca 8% lihu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:07

hal som sa dlho s kvasinkami lalvin EC 1118 ktore doporucuju piati slepci zo styroch. na vyrobu cisteho liehu doma nevhodne, kvasi to dobre do cca 6-7% potom prudko spomalia. ak mi neveris prestan teoretizovat a skus si to - dva roky zivota ma to stalo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:04

viac drozdia viac adidas a rychlejsie to kvasi, nasobne, rekord mam za 20 hodin 8%, treba strazit PH a teplotu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:00

cau - 2 roky som tunil cukrovy kvas bez turbo kvasiniek teraz uz rutina niekde tu na fore to je. ale nenasiel som zalozil som to ako hlavne vlakno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika