Pálení z řepného cukru



Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.220 (?)
10.9.2018 8:42

Pokud můžete, je lepší použít selektované vinné nebo lihovarnické kvasinky než pekárenské droždí. \pekárenské droždí jsou také selektované kvasinky, které metabolicky zpracovávají cukr na kypřící plynnou složku = produkují maximum CO2 a minimum lihu. Lihovarnické jsou na druhém konci = produkují minimum CO2 a maximum lihu. Vinařské jsou někde mezi a jako sekundární metabolity produkují i nějaké žádoucí aromatické látky.

Na množství tolik nezáleží, jen s větším množstvím zákvasu se základ rychleji prokvasí. Pokud použijete jako zákvas kal z minulé várky prokvašené do vysoké lihovitosti, máte vlastní selektované kvasinky, protože tam jsou ty "pekařské" vychcípané už při obsahu cca 8% lihu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
host - 149.9 (?), 9.9.2018 22:02

Originál recept říká:

The ingredients:

9400 g clean water
3000 g sugar
112 g tomato paste
112 g lemon juice
20 g dry yeast

tedy 20 gramů sušených kvasnic, proč 300gr?

            
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.220 (?), 10.9.2018 8:42

Pokud můžete, je lepší použít selektované vinné nebo lihovarnické kvasinky než pekárenské droždí. pekárenské droždí jsou také selektované kvasinky, které metabolicky zpracovávají cukr na kypřící plynnou složku = produkují maximum CO2 a minimum lihu. Lihovarnické jsou na druhém konci = produkují minimum CO2 a maximum lihu. Vinařské jsou někde mezi a jako sekundární metabolity produkují i nějaké žádoucí aromatické látky.

Na množství tolik nezáleží, jen s větším množstvím zákvasu se základ rychleji prokvasí. Pokud použijete jako zákvas kal z minulé várky prokvašené do vysoké lihovitosti, máte vlastní selektované kvasinky, protože tam jsou ty "pekařské" vychcípané už při obsahu cca 8% lihu

               
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:07

hal som sa dlho s kvasinkami lalvin EC 1118 ktore doporucuju piati slepci zo styroch. na vyrobu cisteho liehu doma nevhodne, kvasi to dobre do cca 6-7% potom prudko spomalia. ak mi neveris prestan teoretizovat a skus si to - dva roky zivota ma to stalo

            
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:04

viac drozdia viac adidas a rychlejsie to kvasi, nasobne, rekord mam za 20 hodin 8%, treba strazit PH a teplotu

   
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:00

cau - 2 roky som tunil cukrovy kvas bez turbo kvasiniek teraz uz rutina niekde tu na fore to je. ale nenasiel som zalozil som to ako hlavne vlakno.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika