Takže něco z praktických poznatků :
30 kg řepného cukru krupice, 70 litů teplé vody, rozpuštěno, doplněno 30 litrů studené vody. Naměřený cukr 21 Brix.... Teplota pod 30 st.C, přidány hodinu rozkvašené kvasinky COOBRA turbo 8 pro 18% v počtu 4 ks. Po týdnu v místnosti o 18 stupních cukr 11, doplněny 2 kg cukru rozpuštěné ve 25 litrech vody (z důvodu naředění vzniklého alkoholu). Po 2 týdnech se cukr ustálil na 4,5. Tak šup do trubek, provedeny 2D. Druhá byla od 55 st. tažena opravdu hodně pomaloučku. Výsledek :
10 litrů 70% - krásná cukerná vůně, nepálí, je to v soudku a chci vyzkoušet, co to udělá po roce až dvou. Malá ochutnávka naředěna na 40% - sladká vůně, sladká příchuť... do mochita je to vynikající.
Po dalších 10 litrech zastaveno na 55%. Voní, ale pálí od 11. litru jako čert. Nepitelné!. Dalších 6 listů dotaženo do 25%. Mám tedy 16 litrů základu na přípravu zimí směsi do ostřikovačů.
Je to teda vyzkoušeno... a opakovat to určitě nebudu. 