Pálení z řepného cukru



host - 178.216 (?)
13.10.2018 23:00

cau - 2 roky som tunil cukrovy kvas bez turbo kvasiniek teraz uz rutina niekde tu na fore to je. ale nenasiel som zalozil som to ako hlavne vlakno.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
         
host - 149.9 (?), 9.9.2018 22:02

Originál recept říká:

The ingredients:

9400 g clean water
3000 g sugar
112 g tomato paste
112 g lemon juice
20 g dry yeast

tedy 20 gramů sušených kvasnic, proč 300gr?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.220 (?), 10.9.2018 8:42

Pokud můžete, je lepší použít selektované vinné nebo lihovarnické kvasinky než pekárenské droždí. pekárenské droždí jsou také selektované kvasinky, které metabolicky zpracovávají cukr na kypřící plynnou složku = produkují maximum CO2 a minimum lihu. Lihovarnické jsou na druhém konci = produkují minimum CO2 a maximum lihu. Vinařské jsou někde mezi a jako sekundární metabolity produkují i nějaké žádoucí aromatické látky.

Na množství tolik nezáleží, jen s větším množstvím zákvasu se základ rychleji prokvasí. Pokud použijete jako zákvas kal z minulé várky prokvašené do vysoké lihovitosti, máte vlastní selektované kvasinky, protože tam jsou ty "pekařské" vychcípané už při obsahu cca 8% lihu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:07

hal som sa dlho s kvasinkami lalvin EC 1118 ktore doporucuju piati slepci zo styroch. na vyrobu cisteho liehu doma nevhodne, kvasi to dobre do cca 6-7% potom prudko spomalia. ak mi neveris prestan teoretizovat a skus si to - dva roky zivota ma to stalo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:04

viac drozdia viac adidas a rychlejsie to kvasi, nasobne, rekord mam za 20 hodin 8%, treba strazit PH a teplotu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 178.216 (?), 13.10.2018 23:00

cau - 2 roky som tunil cukrovy kvas bez turbo kvasiniek teraz uz rutina niekde tu na fore to je. ale nenasiel som zalozil som to ako hlavne vlakno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika