|
Kvas ze švestek "na pokračování"
|
|
|
|
host - 236.138 (?) 19.11.2018 21:55
Pokud jste si jist správností vedení kvasu, tak ji v podstatě odstraňovat nemusíte. To znamená, že byl ke kvasu omezen přístup vzduchu, který je přenašečem všech chorob kvasů, zvláště pak křísotvorných kavsinek. V opačném případě je kvas napaden těmito agresivními kvasinkami typu Pichia, Hansenula či Candida, které oxidují alkohol na kys. octovou, dále ethylacetát, ty nejagresivnější tvoří CO2 a vodu.Projevují se bílým povlakem na povrchu "deky" a pak je třeba ji okamžitě odstanit. Hlavně to hrozí u hruškovách kvasů, které mají velmi nízký obsah organických kyselin, takže tam je nutný přídavek zředěné kys. sírové či mléčné. Také pomáhá malý, cca 1 - 1,5% ní přídavek cukru. slosar-petr@seznam.cz
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
host - 199.245 (?), 23.10.2018 18:19
tak jsem se vyptával lidí z okolí jak teklo jim, a dobrá polovina měla v podstaťe ten samý problém co já akorát ve větším množství.Tak nevím co nám ty trnky letos na valachoch dělají? Tomáš
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 19.11.2018 21:55
Pokud jste si jist správností vedení kvasu, tak ji v podstatě odstraňovat nemusíte. To znamená, že byl ke kvasu omezen přístup vzduchu, který je přenašečem všech chorob kvasů, zvláště pak křísotvorných kavsinek. V opačném případě je kvas napaden těmito agresivními kvasinkami typu Pichia, Hansenula či Candida, které oxidují alkohol na kys. octovou, dále ethylacetát, ty nejagresivnější tvoří CO2 a vodu.Projevují se bílým povlakem na povrchu "deky" a pak je třeba ji okamžitě odstanit. Hlavně to hrozí u hruškovách kvasů, které mají velmi nízký obsah organických kyselin, takže tam je nutný přídavek zředěné kys. sírové či mléčné. Také pomáhá malý, cca 1 - 1,5% ní přídavek cukru. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 1.12.2018 22:56
Velmi složitý problém. Jak douho? On totiž nikdo neví, co je vlastně ten etalon slovovice, chceteli šveštkový destilát. Jak je to vlastně správně, tedy jaká je ta správná harmonie mezi peckovou chutí a tou, co dodává švestkový zbytek. Odvětrání jakéhokoliv destilátu je v podstatě několika hodinová záležitost, jde to v podstatě rychle, ovšem stárnutí destilátu je složité a trvá to v případě švestek asi +- 3 roky. Proč? Kdo ví, ale znalci tohoto destilátu tvrdí, že je po třech lechech nejlepší ve všech parametrech dle Balíkova degustačního systému, pak již poněkud ztráci ve vůni, nikoliv však v chuti. Ze zkušeností vím, že především meruňkovice třešňovice, višňovice, ale i destilát z mirabelelk po třech letech ve vůni věru ztrácejí, málo kdy se tyto destiláty na soutěžích ovocných destilátů lépe umísťují. Je to jako s lidmi, prostě stárneme, ovocné destiláty jsou živé organismy, tedy stále se mění v závislosti na čase, nemá smysl zakládat archiv. slosar-petrvseznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Pergola je krajinný prvek, který musí být v souladu s venkovním designem a architekturou domu. Velik...
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
|
|
|
|