Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z mirabelek

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 15:44, počet návštěv: 10379
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, poprosil bych o radu jak připravit kvas, konkrétně mám dva dotazy.

1. kolik cukru na 120l kvasu

2. jestli se musí všechny plody odstopkovat

děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1. Záleží na cukernatosti ovoce

2. Ano

3. Co myslíte mirabelkami? Mirabelky nebo myrobalány?

Připojit reakci
      

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 16:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mirabelky. Na měření cukernatosti nemám vybavení.

Připojit reakci
         

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vám už zrají mirabelky?

Připojit reakci
            

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, doufám, že jsou to mirabelky, kulaté, jeden keř červené plody druhý žluté, velikost 2-2.5cm, Hodonínsko, rostou v přírodě.

Připojit reakci
               

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne, to jsou myrobalány.

Připojit reakci
                  

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.247 (?)
18.7.2017 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ok dekuji za upresneni, ale predpokladam, ze priprava kvasu probiha podobne.
Připojit reakci
                     

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16817) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 21:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myrobalány mají podstatě méně cukru nerž mirabelky.

Připojit reakci
                        

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 21:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobře, tak se vracíme k tématu, kolik cukru?, plody mám už odstopkované.,

Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.128.232 (?)
18.7.2017 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uchování opakování kvašení turbokvasnic1112.12.2018839
Švestkový kvas - bílá plíseň 211.12.2018295
Aroma slivovice2511.12.20182748
Slivovice vs. calvados22511.12.2018330820
Jblkový kvas (druhák)410.12.2018412
Koupě automatické pálenice 10110.12.201823135
Ukončení destilace + ředění110.12.2018295
Mišpule610.12.20187146
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188461
Turbo kvasnice328.12.20183762
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811774
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?154.12.20181845
Domácí pálenice174.12.20185110
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181117
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182481
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201892927
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188548
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186431
Zakalená slivovice17027.11.2018208238
Vínovice226.11.2018423
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810557
Teoretický výnos2323.11.20184916
Jablkovy kvas5723.11.20189452
Pálenka z moštu4221.11.201813127
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819184
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185541
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182793
Paleni slivovice doma1117.11.20184490
Hruškovice2817.11.201823967
Cukr nebo med?414.11.2018869
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856705
Škrábavost pálenky4014.11.201849751
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822329
Pliseň na švestkách 210.11.2018752
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814277
Destilace - základní dotazy415.11.20188012
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018849
První pálení52.11.20181608
Ražná - ražovica132.11.201836683
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20184215
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů