Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z mirabelek

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 15:44, počet návštěv: 9659
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, poprosil bych o radu jak připravit kvas, konkrétně mám dva dotazy.

1. kolik cukru na 120l kvasu

2. jestli se musí všechny plody odstopkovat

děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1. Záleží na cukernatosti ovoce

2. Ano

3. Co myslíte mirabelkami? Mirabelky nebo myrobalány?

Připojit reakci
      

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 16:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mirabelky. Na měření cukernatosti nemám vybavení.

Připojit reakci
         

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vám už zrají mirabelky?

Připojit reakci
            

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, doufám, že jsou to mirabelky, kulaté, jeden keř červené plody druhý žluté, velikost 2-2.5cm, Hodonínsko, rostou v přírodě.

Připojit reakci
               

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne, to jsou myrobalány.

Připojit reakci
                  

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.247 (?)
18.7.2017 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ok dekuji za upresneni, ale predpokladam, ze priprava kvasu probiha podobne.
Připojit reakci
                     

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 21:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myrobalány mají podstatě méně cukru nerž mirabelky.

Připojit reakci
                        

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 21:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobře, tak se vracíme k tématu, kolik cukru?, plody mám už odstopkované.,

Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.128.232 (?)
18.7.2017 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 6418.10.201810571
Destilace - základní dotazy1018.10.20181280
Hruškovice1918.10.201819752
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018499
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122849
Vady pálenky716.10.2018860
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813973
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018573
Hruškový kvas1716.10.20185264
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181087
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183762
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863970
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844803
Pálenka z dýně5612.10.201845486
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018896
Jablkovy kvas2611.10.20183370
Šípkovica ako ma to229.10.201832226
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850755
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018636
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811230
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820460
Průběh kvašení jablek 65.10.2018984
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886999
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339815
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181644
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811006
Kvas z jablek3623.9.20188111
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018826
Domácí pálenice1622.9.20183343
Teoretický výnos1419.9.20182699
Můj první kvas2119.9.20183825
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy6:56
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů