Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas z mirabelek

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 15:44, počet návštěv: 11179
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, poprosil bych o radu jak připravit kvas, konkrétně mám dva dotazy.

1. kolik cukru na 120l kvasu

2. jestli se musí všechny plody odstopkovat

děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1. Záleží na cukernatosti ovoce

2. Ano

3. Co myslíte mirabelkami? Mirabelky nebo myrobalány?

Připojit reakci
      

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 16:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mirabelky. Na měření cukernatosti nemám vybavení.

Připojit reakci
         

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.7.2017 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vám už zrají mirabelky?

Připojit reakci
            

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, doufám, že jsou to mirabelky, kulaté, jeden keř červené plody druhý žluté, velikost 2-2.5cm, Hodonínsko, rostou v přírodě.

Připojit reakci
               

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne, to jsou myrobalány.

Připojit reakci
                  

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.247 (?)
18.7.2017 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ok dekuji za upresneni, ale predpokladam, ze priprava kvasu probiha podobne.
Připojit reakci
                     

Kvas z mirabelek


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.67.66 (?)
18.7.2017 21:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myrobalány mají podstatě méně cukru nerž mirabelky.

Připojit reakci
                        

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.107.245 (?)
18.7.2017 21:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobře, tak se vracíme k tématu, kolik cukru?, plody mám už odstopkované.,

Připojit reakci
                           

Kvas z mirabelek


host - xxx.xxx.128.232 (?)
18.7.2017 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 10818.2.201931484
Jablkovy kvas meranie cukru6418.2.201912850
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191017
Odpeckovač317.2.2019287
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191466
Kvasenie a palenie manga614.2.2019445
Stojanek na cedění kvasu 1513.2.20192982
3D pálení2213.2.20192602
Kvas přes zimu1012.2.20191683
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201917479
Kvasná zátka1611.2.201910806
Parciální fermentace39.2.2019404
Pálenka z melasy207.2.20192149
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019689
Test na metanol786.2.201983113
Škrábavost pálenky464.2.201955932
Aroma slivovice352.2.20197784
Destilát z piva a vína121.2.201912287
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019101201
Ředění slivovice629.1.20195279
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198054
Cukr626.1.20191297
Umístění palírny3918.1.20195125
Chut po siře318.1.2019567
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192075
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191049
Destilace - základní dotazy4811.1.201911831
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019448
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917929
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019895
Síření sudů25.1.2019467
Pálenka z dýně584.1.201950501
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20195606
Slivovice vs. calvados2281.1.2019340651
Cukr nebo med?151.1.20193202
Ukončení destilace + ředění930.12.20182993
Zapach dymu429.12.2018889
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201823886
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20185545
Kotel na pálení destilátu621.12.20184042
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak vyrobit višňové víno?16.2.2019
UKS Super robot - mlýnek na maso16.2.2019
Jake drevo16.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů