Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Z hlediska pomologického na téma mirabelky vs. myrobalány už tady na Zahradě, a i jinde bylo napsáno tolik..., a pořád, pořád to nestačí. Nevím co si o tom už myslet?
Je to totální degenerace našeho národa, lidé už neumějí číst, neumí si i díky rozvinutým a každému lehce přístupným informačním technologiím najít úplně základní informace??
*
Odpovím jen z čistě destilaterského hlediska:
Divoké, podnožové apod. myrobalány obsahují pod 10°Bx zkvasitelných cukrů.
(Pokud se někomu i tak zdají sladké, tak je to jen proto, že obsahují velmi málo kyselin...)

Mirabelky, typicky, u nás nejvíc rozšířená odrůda Nancynská má vždy nejméně 20°Bx. A pokud se dostanete k blízkosti takových stromů v době zralosti už z dálky ucítite jejích opojnou vůni...
Na rozdíl od myrobalánů...

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika