Jahodovice



host - 8.18 (?)
18.12.2009 21:23

Ono z jahod to špatné nebude ale musíte umět správně založit kvas.

Naházet do bečky a nechat samo kvasit s cukrem, to dobré nebude.

S Použitím kvasinek pro rmuty a sudů s kvasnou zátkou bych do toho šel.

Přidal bych tak 5 kg cukru na 1hl a rozšlehat, jinak vypálíte odpad.

Pálit se dá ze všeho možného, Doporučuji si přečíst nějakou publikaci o

pálení ovoce.

Hodně štěstí

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 24.201 (?), 9.11.2009 15:24, zobrazeno: 9390x

Dobrý den chtěl jsem se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost při zakládání kvasu z jahod. Podle mého názoru by to mělo býti stejné jako u ostatního ovoce(čisté ovoce narušit-pomačkat dát do bečky, cukr přidávat to nevím, a až je vykvašeno tak pálit. Jenže si myslím že jahodový kvas bude třeba přisladit a že bude stejně nachylný např jako višně. Spíše bych udělal víno a to pak vypálil co vy na to???

Děkuji za odpověď

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 81.81 (?), 9.11.2009 20:14

Nikddy jsem jahody pálit nezkoušel a zřejmě ani nebudu. Jahody mají oproti ostatnímu ovoci velmi málo cukru, i když se to možná nezdá. Stačí je rozmačkat nebo rozvařit a změřit či ochutnat...
   Kdysi jsem se z jahod pokusil vyrobit likér na způsob višní. Dobré to ale příliš nebylo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 8.18 (?), 18.12.2009 21:23

Ono z jahod to špatné nebude ale musíte umět správně založit kvas.

Naházet do bečky a nechat samo kvasit s cukrem, to dobré nebude.

S Použitím kvasinek pro rmuty a sudů s kvasnou zátkou bych do toho šel.

Přidal bych tak 5 kg cukru na 1hl a rozšlehat, jinak vypálíte odpad.

Pálit se dá ze všeho možného, Doporučuji si přečíst nějakou publikaci o

pálení ovoce.

Hodně štěstí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 124.228 (?), 1.2.2010 22:54

Jahody mají bohužel málo cukru, je třeba přisladit a přidat vodu, ale s tím slazením opatrně. Já kdysi dělal takto kvas z malin, pálenka nádherně voněla, dobře chutnala, ale poměr ovoce-voda-cukr si už nevybavuji a hlavně malina není jahoda, tudíž s tou jahodou nevím, ale raději bych to ani nezkoušel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 2.2.2010 8:29

Cukr je možno přidat ve formě nějaké méně aromatické ovocné šťávy - třeba jablečného moštu. Vůně jahod by měla ve výsledném produktu převážit. Otázkou je, jak se na výsledném aromatu podepíše tepelný proces destilace.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika