Domácí pálenice



Mesány - (31) - 212.196 (?)
19.11.2019 12:43

Dovolím si trošku oponovat. Z těch "kouzelných odkalovačů" nám teče tahle dobrota. Netvrdím, že jsou spásné, ale zase uplně k ničemu tam nejsou...

Na fotce to tolik vidět není, ale nahoře plavou mléčno - mastná oka a celkově ten obsah pěkně smrdí...  Methanol neřeším - ten u kvašení ovoce vziká ve stopovém množství - neškodném pro lidský organismus. 


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
               
host - 191.180 (?), 17.9.2018 23:31

Tieto nerezové tenkostenné hrnce nemajú sendvičové dno a nie sú vraj vhodné pre priamy ohrev nad plameňom plynového variča.

Je vôbec šanca v takom hrnci rozumne uvariť hustejší jablčný kvas?

Pomôže nad dnom deravá vložka pre oddelenie hustej časti kvasu?


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 168.173 (?), 4.12.2018 17:58

Taky uvažuju, jestli se pustit do dvoupláště, nebo něco takovéhoto s vějířem na napařování knedlíků + koš z nerez tkaniny.

Mohu se zeptat jakou velikost ok by měla mít ta nerez-měděná tkanina aby zase naopak přílš nebránila v prostupu par? A ten tkaninový koš by se měl dotýkat stěn kotle?

Díky za info

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Mesány - (31) - 212.196 (?), 19.11.2019 12:43

Dovolím si trošku oponovat. Z těch "kouzelných odkalovačů" nám teče tahle dobrota. Netvrdím, že jsou spásné, ale zase uplně k ničemu tam nejsou...

Na fotce to tolik vidět není, ale nahoře plavou mléčno - mastná oka a celkově ten obsah pěkně smrdí...  Methanol neřeším - ten u kvašení ovoce vziká ve stopovém množství - neškodném pro lidský organismus. 


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 223.242 (?), 16.9.2018 0:08

Je to stavěný na pomalý ohřev malým výkonem hořáku a nebo položením do kotlíku s horkou vodou ohřívanou dřevem (brutar bez víka). Pokud je ohřev pomalý tak nejprve kape metyl, pak je znatelná mezera, kdy nekape nic a pak stoupne teplota v hrnci nad destilační mez etylalkoholu a kape pitná pálenka (nebo její prekurzor pro 2D). Pokud proběhlo první přepálení řádně, už by při druhé destilaci neměl kapat oddělený předek a rovnou kape koncentrovanější střed.

I pokud to s topením přeženete, tak poddimenzovaný chladič nestačí všechny páry zkondenzovat a metyl s částí cenného etylu a aromat uteče do vzduchu.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 50.216 (?), 16.9.2018 0:54

Ach jo... Vlastně ach ne!!!devilno

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 191.180 (?), 17.9.2018 23:21

Zdravím,

máte niekto takúto nerezovú srandu z číny?

70L hrniec za cca 300€

určite má nejaké nedostatky, ale užívatelia sú v celku spokojní na ebay aj amazone

Vraj to posielajú zo skladu v Anglicku a neuplatňuje sa dovozné clo. Toho by som sa najviac obával, že to prejde rukami colníkov aj s adresou...

čína samohonka 1d+2d
čína samohonka 1d+2d
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 58.190 (?), 19.9.2018 22:58

Stando, co se týká ohřevu tak máte pravdu, zbytek a to bez urážky snad nemyslíte vážně :-) akorát pletete hlavy těm, co se chtějí něco přiučit... Pokud se bavíme o destilaci ovocných kvasu 2D, tak u první destilace kvasu se nic neodděluje, bereme vše od začátku do konce s tím, že konec si stanoví každý podle svého, čím kvalitnější kvas tím se dá víc vyždímat, až do konce teče poměrně kvalitní lutr (stejne pod 10 proc alkoholu nikdy nejdu) Pokud kvas není OK (nahnilé ovoce, ocet, plíseň atd), tak zde je dobré zastavit první destilaci dřív, protože teče humus. Taky samozřejmě záleží na tom jaké máte zařízení. Při 2D začínáme destilaci velmi, velmi pozvolna, aby to jen tak kapalo a odělujeme ÚKAP (nepitelné smrady včetně tak obávaného metylalkoholu:-)) v množství minimálně 0,5 až 1 litr ze 100 kg kvasu. Strašně zaleží jaké je to ovoce a jaký je kvas. Když odkape sajrajt, tak začínáme pomaloučku senzoricky testovat co teče. Když už nám to voní i chutná, tak tady začíná jádro, které pozvolna destilujeme. A konec jádra tedy DOKAP je opět zavislý na druhu ovoce, kvalitě kvasu, destilačním zařízení a chuti každého, já osobně nikdy pod 40 proc. alkoholu nedestiluji, spíš stavím lehce pod 50 proc. a destilát je voňavý a chutově plný až moc. Závěrem jen dodám, žádný návod, ani ten můj není platný pro každého, protože každý přístroj i každý kvas je trochu jiný a každý palírník žhaví kotel jinak, takže je to opravdu běh na dlouhou trať, než se dopracujete ke kvalitním výsledkům. Doporučuji nějakou knížku, kterých je k sehnán dost nebo web Deslik, kde se naučíte ty teoretické základy a pak už jen hurá ke kotli :-)  Hodně Zdaru

Fráňa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 58.190 (?), 20.9.2018 0:21

Moc pěkný destilační přístroj, kdybych něco podobného objevil před pár lety hned to koupím. Velikost bych volil podle toho kolik kvasu máte. Jestli od každého ovoce do 200 litrů, tak bych se spokojil s tím menším, taky záleží na manipulaci, kde budete destilovat, nevím jak byste tahal 90 litrový plný vařák ze sklepa na vylití. 50 litru se dá i z garáže do kopce vynést v jednom. A tahat vypálený kvas po kbelíkách by se mi moc nechtělo,  a ten bordel z toho. Leda nainstalovat pořádný vypouštěcí ventil. Co se týká ohřevu hustých kvasů, tak já mám s různými cedníky a síty proti připalovaním blbé zkušenosti, zkuste co píše např.  Rafael a pokud se bude kvas připalovat, tak vodní lázeň v nějakém hrnci nebo brutaru s přídavkem soli (která zvedne bod varu a sníží odpařování) je tutovka... A jestli pořídíte, dejte vědět jak dopadlo první pálení...

Fráňa 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 197.237 (?), 18.11.2019 9:19

Pred nedávnom so si zadovážil niečo podobné - Perfect home 92 l. Pekný malý a spratný stroj. Len je treba vymislieť nejaký vhodný ohrev. Ja som skúšal elektrický varič s výkonom 2 kW a strávll som pri jednom kotli 5 hodín :) Ďalší pokus bude na klasickom sporáku na tuhé palivo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 246.129 (?), 23.8.2021 12:30

Dobrý den,

měl bych možnost zakoupit Perfect Home 14646 za nějakých 7500 Kč. Po pročtení různých pálenic a nákupu v CZK či Slovensku mi tohle přijde jako nejrozumnější varinta na domácí občasné využití.

Co na to říkáte, litinová deska pro nepřímý kontakt s ohněm, případně dát kotel do další nádoby s médiem a vytvořit si tak "dvouplášť".

Díky za postřehy.

Masoun

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika