Moc pěkný destilační přístroj, kdybych něco podobného objevil před pár lety hned to koupím. Velikost bych volil podle toho kolik kvasu máte. Jestli od každého ovoce do 200 litrů, tak bych se spokojil s tím menším, taky záleží na manipulaci, kde budete destilovat, nevím jak byste tahal 90 litrový plný vařák ze sklepa na vylití. 50 litru se dá i z garáže do kopce vynést v jednom. A tahat vypálený kvas po kbelíkách by se mi moc nechtělo, a ten bordel z toho. Leda nainstalovat pořádný vypouštěcí ventil. Co se týká ohřevu hustých kvasů, tak já mám s různými cedníky a síty proti připalovaním blbé zkušenosti, zkuste co píše např. Rafael a pokud se bude kvas připalovat, tak vodní lázeň v nějakém hrnci nebo brutaru s přídavkem soli (která zvedne bod varu a sníží odpařování) je tutovka... A jestli pořídíte, dejte vědět jak dopadlo první pálení...
Fráňa