|
Domácí ořechovice
|
|
|
|
host - 218.249 (?) 19.1.2010 11:42
Dobrý den dělám ořechovku už asi 9 let a podle mojí manželky je velmi dobrá, protože když odjedu, tak mě ji vypije s kamarádkama.Můj recept, s ořechy se nepočítám, ale dám je nakrájené tak do půlky 4l.sklenice pak přidám kůru s pomeranče a citronu, ale pouze 1mm silnou ne to bílé a pořádně umýt, do toho 1 lusk vanilky 5 až 7 hřebíčků dále tak 10cm skořice a zaliju dobrým kalvádosem, který je pálený z jab. vína a nechám 1 až 2 měsíce macerovat, pak přefiltruji přes fil.papír udělám si, nebo koupím karamel a osladím a naředím.Pak v zimě při mínus 6 a víš dám do mražáku schladím a venku přefiltruji, v alkoholu se udělají krystalky toho špatného a to se přefiltruje.Věřte nevěřte tak to dělám.S pozdravem padvlk
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
host - 198.170 (?), 5.10.2011 21:58
Vyzkoušel jsem a musím říct že paráda a všem bych doporučil. Já dělal ze slivovice, která samotná nebyla moc k pití, ořechy trhal přesně na svatého Jana, protože tehdy mají největší sílu:-) a jediné co bych udělal příště je, že bych dal trochu míň cukru ale to je podle vkusu každého. Dosladit se může vždycky. A pitelné je to těžce: D. Mirek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.36 (?), 6.10.2011 9:38
Dobrý den,... co vám brání dávat cukr až do konečného produktu po zfiltrování... při maceraci namá žádný význam, naopak zalepí vám "filtr". Při konečné úpravě likéru, si mohu přidat cukr dle mé chuti a uvážení. Dávka v recepisu je jen informativní, ne všem vyhovuje!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 218.249 (?), 19.1.2010 11:42
Dobrý den dělám ořechovku už asi 9 let a podle mojí manželky je velmi dobrá, protože když odjedu, tak mě ji vypije s kamarádkama.Můj recept, s ořechy se nepočítám, ale dám je nakrájené tak do půlky 4l.sklenice pak přidám kůru s pomeranče a citronu, ale pouze 1mm silnou ne to bílé a pořádně umýt, do toho 1 lusk vanilky 5 až 7 hřebíčků dále tak 10cm skořice a zaliju dobrým kalvádosem, který je pálený z jab. vína a nechám 1 až 2 měsíce macerovat, pak přefiltruji přes fil.papír udělám si, nebo koupím karamel a osladím a naředím.Pak v zimě při mínus 6 a víš dám do mražáku schladím a venku přefiltruji, v alkoholu se udělají krystalky toho špatného a to se přefiltruje.Věřte nevěřte tak to dělám.S pozdravem padvlk
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukasun - (18) - 117.16 (?), 2.2.2012 18:45
Ořechovka
1. dávka
30 ořechů – umýt, nakrájet na ½
40 dkg cukru rozvařit v 1/2l vody
3,5 dkg celé skořice - asi 8 kusů (špalíčků)
1 balíček hřebíčku
2 citrony
1 a ½ l slivovice
Sklenice musí být plná
5 týdnů se luhuje.
2. Dávka
1 a ½ l slivovice
40 dkg cukru rozvaříme v ½ l vody a znovu zalijeme pevnou slitou část (ořechy, citrón, hřebíček, skořici).
5 týdnů se luhujeme.
Po té se obě dávky slijí dohromady
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|