Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Dobrý den dělám ořechovku už asi 9 let a podle mojí manželky je velmi dobrá, protože když odjedu, tak mě ji vypije s kamarádkama.Můj recept, s ořechy se nepočítám, ale dám je nakrájené tak do půlky 4l.sklenice pak přidám kůru s pomeranče a citronu, ale pouze 1mm silnou ne to bílé a pořádně umýt, do toho 1 lusk vanilky 5 až 7 hřebíčků dále tak 10cm skořice a zaliju dobrým kalvádosem, který je pálený z jab. vína a nechám 1 až 2 měsíce macerovat, pak přefiltruji přes fil.papír udělám si, nebo koupím karamel a osladím a naředím.Pak v zimě při mínus 6 a víš dám do mražáku schladím a venku přefiltruji, v alkoholu se udělají krystalky toho špatného a to se přefiltruje.Věřte nevěřte tak to dělám.S pozdravem padvlk