destilační přístroj



                     
host - 107.54 (?) 
1.2.2007 8:55
Diskuse řadí podle data vložení posledního příspěvku. V této diskusi přibila včera zpráva mléčně zakalený destilát (host - xxx.xxx.26.238, 31.1.2007 20:26).
  
                     
host - 26.238 (?), 1.2.2007 20:56
Ano,přidával jsem včera příspěvek k otázce zakalení a k zrnu,proto jsem ho vložil co nejblíže,to je tam co je napsáno "připojit reakci"
                     
host - 166.20 (?), 1.2.2007 23:21

Tak chodím sem rok a ještě mě to nenapadlo že jde vlastně vkládat  mezi. Proto to tam ani nikdy nehledám. Možná jsem blbý ale dnes už zase chytřejší.

Zítra Vám napíši recept na ,,Ořechovku" kterou jsem dostal. Vždy jsem si myslel, že to nemůže být dobré ale omyl. Je to vinikající.  VašekB

                     
host - 55.68 (?), 2.2.2007 13:49
loni bylo dost trnek - zkusil je někdo pálit? musí se vypeckovávat?
                     
host - 166.20 (?), 2.2.2007 22:26

Podle mne by vypeckování asi nemělo smysl. Pecky se jen nemají drtit, obsahují nevhodné látky. Já mám odskoušené výborné trnkové víno. Řadím ho mezi ty nejlepší. Plody se tam mohou nechat velice dlouho. VašekB

                     
host - 82.68 (?), 2.2.2007 22:41
Kde je ta ořechovka,Václave.
                     
host - 31.196 (?), 29.12.2009 8:34

Lidi, všechny Vás srdečně zdravím.Jsem moc ráda, že sem Vás našla.Dík za všechny příspěvky, dozvěděla sem semoc dobrých rad.Přeji hodně uspěchu při této krásné práci D.

               
host - 16.81 (?), 23.2.2010 15:10

Při ředění vodou /balenou/ se mi kalvados malinko zakalil /zmléčněl/. Je možná nějaká náprava? Děkuji. urota@seznam.cz

Jo, to se stává, nevím, co to zapříčiňuje, ale mám zjištěno, že nahuštěním pálenky zpět na 52% (a trochu více) se mléčný zákal zase ztratí.

            
host - 87.215 (?), 2.2.2007 16:25
Na tomto hyperlinku je krásný návod na stavbu aparátu pro pálení:
http://www.expats.org.uk/images/homedistillation.pdf
               
host - 250.203 (?), 11.8.2007 10:26
Dobrý návod, dal by se použít jako inspirace i pro větší objem. Jen se mi zdá méně účelný způsob náplně RK (tedy Rashigových keramických kroužků). Nejlepší výsledky dává dvojstupňová diskontinuální destilace, tedy přes lutr (jaká je ve většině pálenic), jelikož pálenka není jen C2H5-OH (tedy ethylalcohol), ale také směs dalších alkoholů a jiných látek, které jí dávají specifickou chuť.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika