Přidávám slíbený recept na vynikající ,,Ořechovku"
Ořechovka: 20 zelených ořechů, 1litr žitné pálenky, 20 kuliček nového koření, 15ks hřebíček, 1 kůra z citronu, 1 proutek vanilky. Ořechy se nakrájí na kolečka, nebo jednoduše podrtit poličkou. Toto vše dát do 4litrové sklenice a nechat 4-6 týdnů stát, občas zamíchat. Po tomto louhování scedit, zvlášt si zvařit půl kg cukru v troše vody a po vychladnutí smíchat. nakonec přidat půl litru rumu.
Ořechy se trhají dokud nezačne tvrdnout dřevo skořápky a datumově to vychází asi tak do Svaté Anny tedy 26 července.
Druhý recept je pro ty co nemají žitnou pálenku. 4l vodky+ 2 litry rumu a půl kg cukru na 3l tohoto. Vše ostatní stejně. Snad jsem to napsal srozumitelně, opravdu to stojí za vyzkoušení. Byl jsem odpůrcem ořechovky, ale po ochutnání tohoto receptu jsem velkým obdivovatelem. Jinak má to být i velice vhodné pokud je někomu špatně od žaludku. VašekB