Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

pro kutily

kdo rozumí polsky tak zde

a jak to udělat čistě v bytě v malém? starý tlakový hrnec 5l, vymontovat pojistnou hlavici a namontovat krátkou 8mm cu trubku, nasadit deflegmator (koupeno v Polsku 85kč skleněný), dva nerezové hrnky od vietnamců á25kč průměr 11cm na chladič (rukou lze utrhnout ucho), 2m trubky cu 8mm z obi 170kč pro chladící spirálu, nad sporákem trubku ohnout do spirály tak aby se volně vlezla do hrnku (kousek nahřát do červena a jde to hravě asi 60minut práce), do každého hrnku navrtat díry pro spirálu a pro vstup a výstup chladící vody, vložit do jednoho hrnku první polovinu spirály, pak nasadit druhý hrnek, pak si nahřát pájku na pájení okapů, spoje ošetřit kyselinou na pájení (nějaké elektro kde se prodávájí elektrosoučástky asi 35kč za lahvičku), samozřejmě spoje před pájením očistit smirkem.A chladič je hotový:-). všechny komponenty a přísun vody jsou spojené hadičkou 1,5x8mm obi 15kč/m. celkem malá domácí pálírna:bez hrnce kolem 400kč za 3 hodiny.
Pokud to chcete ve větším tak jsem viděl kolonu a chladič celý měděný, jednoduše vyrobený z cu trubek 15mm (250kč/2,5m kdekoliv v hobbymarketu) a měděných odvodových rour (pro dešťové okapy 150kč/1m)kolona byla vyplněna nerezovou drátěnkou na nádobí:-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika