Dobrý den všem,
mám takový "technický" dotaz. Chci si vypálit líh. Obyčejný, z cukru. Než mě začnete peskovat, že to nebude k pití, tak máte pravdu, nebude to k pití, chci to na tinktury.
Můj dotaz zní, mám 60l. barýlek, kolik cukru mám přidat, abych měl co možná největší výtěžnost a nesladil zbytečně moc. Dále předpokládám, že použití vinných kvasinek bude asi lepší, než použití běžného droždí, že?
Máte někdo aspoň přibližnou představu, kolik 50% lihu by z toho mohlo být? (V plánu mám 4-5 pálení, určitě tedy bude výsledek silnější a bude ho méně, ale abych měl aspoň představu o výtěžnosti.)
Poslední věc, která mě napadá, předpokládám, že se ve výsledku najde i metyl, při mazání na kůži, případně používání zevně po lžičkách nemůže dojít k otravě, že ne?
Díky moc za info,
M.