Bylinky do palenky



host - 84.130 (?)
24.9.2012 12:29

Vážení, receptů na likéry je plný web (a to nepočítám knížky, které již u nás vyšly). Proč kazit dobrou jednodruhovou pálenku nějakým dalším kořením?! Když tak by tam patřilo to ovoce, ze kterého pálenka vznikla!! 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 101.18 (?), 8.8.2012 13:08, zobrazeno: 9536x

dobry den,

rad bych zkusil do palenky, respektive tresnovice, pridat nejake bylinky nebo plody. jde mi hlavne o estetickou funkci, ale jestli exituje vhodna bylinka (y), ktera zamerne palenku dochuti, zabarvi ci prida lecebny ucinek, bude to samozrejme plus :).

jeste pridam, ze dana tresnovice ma 49% a bude minimalne 5 let lezet. dekuji za odpoved …

rb

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3239) - 5.149 (?), 8.8.2012 13:27

Já jsem přesně před patnácti lety pil na Tatliakově chatě v Roháčích bílý rum s borůvkami.Moc mně to chutnalo, ale nevím jestli to nebylo jen tou únavou po tůře.

            Mr Big 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 8.8.2012 13:59

Můj názor je, že je-li ovocný destilát dobrý, jakékoli přísady a byliny mu jen ublíží. A jestli dobrý není, pak něco skryjí, ale špičku z něj nevyrobí.
   Není marné do dobré, ale chuťově nevýrazné pálenky přidat pár lístků máty a pár kuliček jalovce.  I tak ale platí 1. věta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 101.18 (?), 8.8.2012 14:45

dekuji za odpoved... palenka, kvalitni myslim je :). samozrejme nechci tresnovici degradovat, ale jak jsem psal uz vyse, jde mi hlavne o vzhled. lahev palenky jako darek. co takhle par kulicek susene jerabinky :)?

rb

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 108.186 (?), 19.9.2012 18:01

Je to super. Jarabninu sme dávali do vodky (polský jařembiak), ale treba použiť šľachtenú (moravskú)  jarabinu. je sladšia a nemá takú ostrú chuť. poznávacie znamenie. je skôr oranžová než červená amá väčšie plody 5 -7 mm a dá sa jesť - nie je veľmi príjemná, al enie vyslovene odporná

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 95.74 (?), 23.8.2012 13:47

Mudr Igor Bukovský doporučuje kvet bazy čiernej, je to liek proti chrípke.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 84.130 (?), 24.9.2012 12:29

Vážení, receptů na likéry je plný web (a to nepočítám knížky, které již u nás vyšly). Proč kazit dobrou jednodruhovou pálenku nějakým dalším kořením?! Když tak by tam patřilo to ovoce, ze kterého pálenka vznikla!! 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika