Ananasový kvas



host - 141.45 (?)
12.1.2024 11:48
Zkoušeli jsme to 2x a poprvé to bylo snad do 14 dnů. Podruhé to trvalo myslím déle, ale už nebyla tak dobrá. Asi málo cukru v ananasu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 36.141 (?), 12.3.2019 21:44, zobrazeno: 5805x
Zdravím, mohl by mi někdo poradit s ananasovým kvasem? Co je potřeba a na co si dát pozor?
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Mesány - (31) - 62.253 (?), 14.3.2019 14:39
Na ananas se take chystam, jen na to jeste nebyl cas, protoze ananas chci oloupat - casove trosku narocne. Jeho kura neni chutove zadna hitparad a vysledny produkt by nebyl asi moc pitelny. Takze bud odstavnit, nebo oloupat a podrtit. Ananas obsahuje cca 10 procent cukru, prezraly muze mit o neco vice -12, coz je pomerne malo. Osobne do 50 litroveho sudu s ananasem pridam kilovku cukru a kvasinky. To zde vidim jako nutnost. Jednak toto ovoce byva z pravidla chemicky osetreno, cimz jsou zlikvidovany divoke kvasinky na povrchu, a pokud by jste mel "Bio" ananasy, tak by jste vetsinu odstranil oloupanim. No a pak standartne hodit do sudu a nechat vykvasit. Jedna se o pomerne mekke ovoce a myslim si, ze vykvaseni bude pomerne rychly proces.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 19.215 (?), 18.7.2019 11:36
Tak vypáleno jako běžné ovoce a výborná voňavá a chutná ananasovice. Ananas je nutné oloupat a pošrotovat. Při měření měl docela málo cukru, tak je potřeba nějaký přidat. Během pár dní je kvas hotový a může se pálit 🙂
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 100.83 (?), 5.3.2020 14:04
Dobrý den, mohu se prosím zeptat, ten ananas se samozřejmě musí oloupat, to chápu, ale musí se i zbavit toho drevnateho středu? Děkuji za odpověď
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 105.100 (?), 22.6.2022 20:58
Dobrý den, my jen oloupali a pošrotovali.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 240.2 (?), 22.1.2023 20:07

Dobrý den můžu se zeptat jak dlouho to kvasilo? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 141.45 (?), 12.1.2024 11:48
Zkoušeli jsme to 2x a poprvé to bylo snad do 14 dnů. Podruhé to trvalo myslím déle, ale už nebyla tak dobrá. Asi málo cukru v ananasu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika