Ananasový kvas



Mesány - (31) - 62.253 (?)
14.3.2019 14:39
Na ananas se take chystam, jen na to jeste nebyl cas, protoze ananas chci oloupat - casove trosku narocne. Jeho kura neni chutove zadna hitparad a vysledny produkt by nebyl asi moc pitelny. Takze bud odstavnit, nebo oloupat a podrtit. Ananas obsahuje cca 10 procent cukru, prezraly muze mit o neco vice -12, coz je pomerne malo. Osobne do 50 litroveho sudu s ananasem pridam kilovku cukru a kvasinky. To zde vidim jako nutnost. Jednak toto ovoce byva z pravidla chemicky osetreno, cimz jsou zlikvidovany divoke kvasinky na povrchu, a pokud by jste mel "Bio" ananasy, tak by jste vetsinu odstranil oloupanim. No a pak standartne hodit do sudu a nechat vykvasit. Jedna se o pomerne mekke ovoce a myslim si, ze vykvaseni bude pomerne rychly proces.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 36.141 (?), 12.3.2019 21:44, zobrazeno: 5790x
Zdravím, mohl by mi někdo poradit s ananasovým kvasem? Co je potřeba a na co si dát pozor?
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Mesány - (31) - 62.253 (?), 14.3.2019 14:39
Na ananas se take chystam, jen na to jeste nebyl cas, protoze ananas chci oloupat - casove trosku narocne. Jeho kura neni chutove zadna hitparad a vysledny produkt by nebyl asi moc pitelny. Takze bud odstavnit, nebo oloupat a podrtit. Ananas obsahuje cca 10 procent cukru, prezraly muze mit o neco vice -12, coz je pomerne malo. Osobne do 50 litroveho sudu s ananasem pridam kilovku cukru a kvasinky. To zde vidim jako nutnost. Jednak toto ovoce byva z pravidla chemicky osetreno, cimz jsou zlikvidovany divoke kvasinky na povrchu, a pokud by jste mel "Bio" ananasy, tak by jste vetsinu odstranil oloupanim. No a pak standartne hodit do sudu a nechat vykvasit. Jedna se o pomerne mekke ovoce a myslim si, ze vykvaseni bude pomerne rychly proces.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 19.215 (?), 18.7.2019 11:36
Tak vypáleno jako běžné ovoce a výborná voňavá a chutná ananasovice. Ananas je nutné oloupat a pošrotovat. Při měření měl docela málo cukru, tak je potřeba nějaký přidat. Během pár dní je kvas hotový a může se pálit 🙂
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 100.83 (?), 5.3.2020 14:04
Dobrý den, mohu se prosím zeptat, ten ananas se samozřejmě musí oloupat, to chápu, ale musí se i zbavit toho drevnateho středu? Děkuji za odpověď
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 105.100 (?), 22.6.2022 20:58
Dobrý den, my jen oloupali a pošrotovali.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 240.2 (?), 22.1.2023 20:07

Dobrý den můžu se zeptat jak dlouho to kvasilo? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 141.45 (?), 12.1.2024 11:48
Zkoušeli jsme to 2x a poprvé to bylo snad do 14 dnů. Podruhé to trvalo myslím déle, ale už nebyla tak dobrá. Asi málo cukru v ananasu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika