Obyčejný rýč vs. Fiskars

host - 175.210 (?)
14.2.2012 18:14

Tak tu plečku předveďte na fotu a nabídněte.

Jiří

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 175.210 (?), 11.2.2012 15:26

Pane Josefe, co se týče výkonu při rytí, tak tu nahazovali ramena ti co rýč viděli maximálně ve výloze, nebo regálu obchodu a nikdy ho ve svých rujkou nedrželi, ale napsali zde nejvíc příspěvků. Velmi jste mne svým záměrem potěšil a držím palce aby se to podařilo. Já tomu co ryje, neboli vzdělává půdu říkám ryjec.

Jiří

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 11.2.2012 16:27

A ta tabulka platí pro rýč Fiskars nebo pro běžné rýče? angel

host - 175.210 (?), 12.2.2012 10:50

Mirečku, tabulka neni pro rýče, protože ty s výkonem nemají co dělat, ikdyž jsou u rýčů různé velikosti čepelí. Ta je pro kalkulaci, aby si nikdo nevymýšlel v době její platnosti různé ptákoviny. V tabulce je jasně napsáno, že se jedná o hloubku rytí. Když jsem toto téma procházel, tak jsem se u příspěvku, kde jeden ryje 1ar za hoďku, zastavil a nechal přečíst vnukovi, musím poznamenat, že je to slušná korba a leckdo by mu mohl figuru závidět. Nabídl jsem mu za ten 1ar/1hod 1talíř. Vymál se mi, protože přes své mládí má již nějaké zkušenosti a ví, že to neni možné.

Jiří

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 12.2.2012 11:25

angel

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 5.149 (?), 12.2.2012 12:03

Je vidět, že za těch cca 125 let se u rytí nic změnilo. Pokud si budete dnes chtět vydělat stejně jako tehdy, tak budete muset odvést stejnou práci. Výkon za hodinu za dvě není takový problém, ale dělat to 8-10 hodin denně celý týden to bych jistě nevydržel.

Mr Big

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 79.64 (?), 13.2.2012 11:28

V 70 letech toho moc nevydržíte.  1ar ryju na pokračování asi na 10x. Ryju upravenou LOPATOU, takže stojím jako svíce a lopata opisuje zajímavé křivky. Nějak se mi nechce ohýbat záda. Proto jsem i uvítal příspěvek Mirka z ruského internetu, kde je práce s lehkokopem. Ten si pro moje obracení půdy zhotovím.

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 79.64 (?), 14.2.2012 10:07

V 70 letech je pro mě náročné, při klasickém rytí, namáhat natočením vybočenou páteř  zdvihem půdy k jejímu patřičnému obrácení. Takové rytí cítím na páteři několik následných dnů a musím si od pocitů pomáhat uvolňovacími cviky. Stačí mi zatěžovat páteř opečováváním mých vnuček. Pochovat jejich 18, nebo 14kg je oproti rytí ale přece jen větší radost. Od zhotovení lehkokopu si slibuji souměrné namáhání páteře při obracení půdy navíc přes páku s otočným kloubem pro její přesun.  Na váš příspěvek jsem rád odpověděl, protože si vážím vašich postřehů v diskuzi.

host - 157.35 (?), 13.2.2012 15:05

Čtu a nestačím se divit, jak jste to tady všechno smíchali dohromady.Plečku-tu jsem koupil před dvaceti rokama někde na burze.Nikdy jsem jí nepoužil.A samozřejmě že jsem sní kdysi dělal, ale na záhumenku.Na zahradě stačí na plevel motyčka na dlouhé násadě.Plečka se tahá i dozadu.To dá samo.20cm vzad a 40 vpřed.Abych se rozjel ne?Ten kultivátor co někoho potěšil na videu už tady není.Škoda.Jestli je to zatlačit do země jakoby 4 prsty a zatočit násadou tvaru T, tak to si manželka několik let chválí.Dělal jsem jich několik z 10-12ky roxoru.Jestli to není ono tak sory.Rýt záhonek tak to beru, ale tak do aru, jak se to rýmuje.Jinak teru a obracáček 40x 7m, další pruch je členitý např jahody je moc točení.Zase něco se doryje Samozřejme Fiskars za 890kč.Není to moda.Dělají s tím zahradníci moji známí a já nejsem demagog.A dál, co nejde zorat vezmu třeba rotavátorem.Nemám ani chuť to dělat jinak.Abych 8 hodin ryl?ani náhodou.Všechno už je na hraně.Koupím drahou sadbu brambor, řádky, oborat,.mandelinka, ručně vykopat, do sklípku a teď abych tam topil, aby nebyly sladké.Mrkev to samé.Co jsem se na to nanosil vody.Doba se mění a my sní.

host - 175.210 (?), 14.2.2012 18:14

Tak tu plečku předveďte na fotu a nabídněte.

Jiří

host - 157.35 (?), 15.2.2012 16:40

Vůbec se s tím nebudu zabývat.Plečka vypadá jako ta na obrázku, jen nemá červené kolečko.Dokážu prodat třeba triodyn nebo plastové okno ale tohle mi nepřekáží.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz