Obyčejný rýč vs. Fiskars
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 157.35 (?) 17.2.2012 17:25
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 5.149 (?), 18.2.2012 5:06
Pro porovnání dvě fotografie svarů připojení násady na rýč rýče obyčejného a rýče Fiskars stejné cenové kategorie.Omlouvám se za poněkud horší viditelnost u obyčejného nerez rýče (foceno mobilem v OBI) - svar je zabroušen.Reakce neočekávám- na témata o kvalitě nástrojů od pravěku do dnešní doby nebudu již diskutovat,
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.35 (?), 18.2.2012 8:22
Přes to, že reakce neočekáváte, tak já myslím, že dva rýče stejné cenové kategorie nejsou totéž.Dokládají to i ty fotky.Jedna je dobrá a druhá je k ničemu.A není to mobilem.Je to rukama.Ostatně to asi víte už taky.Kdyby jste to nepřibližoval, tak byla fotka jako ta první.Ale to že jsem to napsal, neznamená že si vás nevážím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 5.149 (?), 18.2.2012 9:14
Musím zareagovat na osobní invektivu. Opravdu to není mobilem, ale také ani rukama. Obě tyto fotky jsou dělané 5 minut po sobě úplně na stejném místě. Fotografie vždy závisí na osvětlení a pochopitelně fotit matný rýč je při osvětlení v OBI úplně něco jiného než fotit lesklý nerez rýč s mnoha odrazy světel. Tyto fotky jsou pouze ilustrační (nejsou na žádnou výstavu), ale kdo chce potřebné uvidí.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 18.2.2012 9:45
Pane Bigu, oba dva rýče, které jste vyfotil už mnoho let používám.Jestli přesně tyto typy, nevím.Ten obyčejný je firmy Lux, výrobce používá kvalitní ocel.Akorát na nášlapnou hranu jsem navařil kousek upravené pásoviny, protože originální ničí boty.Říkám, oba dva to jsou dobré rýče a kromě ceny jim nelze nic vytknout.Bohužel levnější, kvalitní varianta u nás k dostání není.Ten, kdo potřebuje častěji, než jen občas vyrýt stromek jsou ideální.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 19.2.2012 12:03
To by tam mohl vidět kdokli cokoli Mr Bigu. Špatná ilustrace, žádná ilustrace. A stačilo opravdu jen málo k tomu, aby to bylo lepší. Požádat někoho, aby ve vhodné poloze podržel rozprosřenou bundu, nebo rozevřený deštník.
Jiří
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 5.149 (?), 19.2.2012 17:23
Pane Jiří, jistě jste poznal, že ten nerez rýč je pánský rýč profesional od firmy Lux (poznal i host 182.227 -jen na nášlapnou hranu není třeba nic navařovat). Jinak si opravdu myslím, že v diskuzním vláknu "Obyčejný rýč vs, Fiskars" by všichni kteří hodnotí měli znát alepoň částečně sortiment na trhu a srovnávat srovnatelné (výrobky stejné cenové hladiny). Pokud tomu tak není, je to smutné a vypovídací hodnota jejich hodnocení je nulová. Ani ve snu by mě nenapadlo, že někdo hodnotí a nezná oba typy výrobků a že by někdo chtěl porovnávat výrobky podle nějakých fotek. Myslím si, že i mé podle Vás špatné fotky jsou posunem správným směrem- od abstraktního ke konkrétnímu, protože mnozí zde srovnávali, ale nebylo poznat co s čím.Pěkné zakončení víkendu.
Mr Big
PS.:Opravdu jsem si nevšiml, že by prodavač, který mi povolil odnést oba rýče cca 15 m od místa jejich uložení, držel v ruce deštník, nebo že by byl ochoten dělat mi figuranta.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.149 (?), 19.2.2012 20:33
Děkuji, MrBig. Já jsem již dříve v tomto vlákně uvedl vámi vyfotografovaný rýč Lux a další. Pak jsem již nepovažoval za potřebné do této diskuze vstoupit, přestože ji celou pročítám. Pořád mi není jasné co je to rýč obyčejný. Je to každý rýč, který není vyroben firmou Fiskars, nebo jen takový, který je zahnutý dozadu ev. který se při silnějším zašlápnutí ohne, nebo se mu ohne špička? Takové jsem již také měl. Mám vámi vyfotografovaný rýč Lux stavební, který používám již 5 roků. Není nerez, ale z kvalitního materiálu, který sice trochu rezaví. Považuji za důležitý tvar listu, který musí být válcová plocha, aby nekladl při vnikání do země odpor. Pokud je list "bombírovaný" je to jistě proto, aby byl pevnější, protože je z mizerného materiálu. Věřím, že rýč fiskars je skutečně dobrý, ale rozhodně ale není jediný.
F.O.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 20.2.2012 8:03
Mr Bigu, z fotografie se skutečně nedá poznat, že ten rýč je z nerezu. V mnoha příadech se to nedá jednoduchou metodou poznat, ani když ho budete držet v ruce!! A pak, proč jste ty fotografie pro porovnání tady dával??!!
Jiří
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 5.149 (?), 20.2.2012 8:09
Mám pocit, že o několik hodin později jsem uvedl, že se jedná o nerez rýč.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|