Obyčejný rýč vs. Fiskars
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 11.2.2012 15:26
Pane Josefe, co se týče výkonu při rytí, tak tu nahazovali ramena ti co rýč viděli maximálně ve výloze, nebo regálu obchodu a nikdy ho ve svých rujkou nedrželi, ale napsali zde nejvíc příspěvků. Velmi jste mne svým záměrem potěšil a držím palce aby se to podařilo. Já tomu co ryje, neboli vzdělává půdu říkám ryjec.
Jiří
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 12.2.2012 10:50
Mirečku, tabulka neni pro rýče, protože ty s výkonem nemají co dělat, ikdyž jsou u rýčů různé velikosti čepelí. Ta je pro kalkulaci, aby si nikdo nevymýšlel v době její platnosti různé ptákoviny. V tabulce je jasně napsáno, že se jedná o hloubku rytí. Když jsem toto téma procházel, tak jsem se u příspěvku, kde jeden ryje 1ar za hoďku, zastavil a nechal přečíst vnukovi, musím poznamenat, že je to slušná korba a leckdo by mu mohl figuru závidět. Nabídl jsem mu za ten 1ar/1hod 1talíř. Vymál se mi, protože přes své mládí má již nějaké zkušenosti a ví, že to neni možné.
Jiří
|
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5594) - 242.167 (?), 12.2.2012 11:25
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3380) - 5.149 (?), 12.2.2012 12:03
Je vidět, že za těch cca 125 let se u rytí nic změnilo. Pokud si budete dnes chtět vydělat stejně jako tehdy, tak budete muset odvést stejnou práci. Výkon za hodinu za dvě není takový problém, ale dělat to 8-10 hodin denně celý týden to bych jistě nevydržel.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.35 (?), 13.2.2012 15:05
Čtu a nestačím se divit, jak jste to tady všechno smíchali dohromady.Plečku-tu jsem koupil před dvaceti rokama někde na burze.Nikdy jsem jí nepoužil.A samozřejmě že jsem sní kdysi dělal, ale na záhumenku.Na zahradě stačí na plevel motyčka na dlouhé násadě.Plečka se tahá i dozadu.To dá samo.20cm vzad a 40 vpřed.Abych se rozjel ne?Ten kultivátor co někoho potěšil na videu už tady není.Škoda.Jestli je to zatlačit do země jakoby 4 prsty a zatočit násadou tvaru T, tak to si manželka několik let chválí.Dělal jsem jich několik z 10-12ky roxoru.Jestli to není ono tak sory.Rýt záhonek tak to beru, ale tak do aru, jak se to rýmuje.Jinak teru a obracáček 40x 7m, další pruch je členitý např jahody je moc točení.Zase něco se doryje Samozřejme Fiskars za 890kč.Není to moda.Dělají s tím zahradníci moji známí a já nejsem demagog.A dál, co nejde zorat vezmu třeba rotavátorem.Nemám ani chuť to dělat jinak.Abych 8 hodin ryl?ani náhodou.Všechno už je na hraně.Koupím drahou sadbu brambor, řádky, oborat,.mandelinka, ručně vykopat, do sklípku a teď abych tam topil, aby nebyly sladké.Mrkev to samé.Co jsem se na to nanosil vody.Doba se mění a my sní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 14.2.2012 18:14
Tak tu plečku předveďte na fotu a nabídněte.
Jiří
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.35 (?), 15.2.2012 16:40
Vůbec se s tím nebudu zabývat.Plečka vypadá jako ta na obrázku, jen nemá červené kolečko.Dokážu prodat třeba triodyn nebo plastové okno ale tohle mi nepřekáží.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|