Radost z krájení nedělá japonský nůž za mnoho tisíc a ani neni zárukou na dobré krájení. Radost z krájení dává řádně naostřený nůž, protože i ten džepn cook, věnuje denně mnoho času, k tomu, aby své nože udržel na patřičné úrovni. Může to být i Teskoma, kterých si můžu pořídit, třeba třicet za stejné peníze, když budu půběžně doostřovat, tak je to OK a nebude mne mrzet, když si někdo půjčí nůž a použije jej coby šroubovák a nebo páčidlo, proto také své oblíbené nože nikomu nepůjčuji a neházím je do dřezu. A pamatujte si, že nejlepší rádce je vlastní zkušenost, když něco koupíte pro svou potřebu špatně, máte aspoň jistotu, že jste neposlechla nějakého kecálka. U každého takového dotazu, se vytvoří i několi táborů kibiců, kteří budou to své do krve opěvovat. U jedněch nůžek stejně nezůstanete.