Problém se zelím



host - 234.79 (?)
7.10.2016 17:06
Kolko tyzdnov nechavate sud v teple? Citam ze ma byt 2-4 tyzdne, znamy mi povedal, ze staci tyzden. Mam ho akurat tyzden v miestnost kde je 22 stupnov. Preniest ho uz do pivnice?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 5.10.2016 18:26

Potřebné je to tehdy, když při dusání zelí pustí málo vody, takže není při kvašení potopené, nebo voda klesne brzy v průběhu kvašení. Ale my jsme u toho jaksi kolegovi nesvítili, takže těžko soudit, je to na něm.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4475) - 38.136 (?), 5.10.2016 19:44

20 g soli na 1 l vody, převařit a nechat vychladnout. Musí být stále potopené. Já doléval asi po týdnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 234.91 (?), 5.10.2016 20:33
Zajtra dolejem liter, diky za vsetky rady
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 11.10.2016 9:21

Půhoný: Umělá zelná šťáva 10 g cukru, 25 g soli, 1 l vody - když není dost štávy při dusání. Dolévání vykvašeného - 2% slaný roztok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 234.79 (?), 7.10.2016 17:06
Kolko tyzdnov nechavate sud v teple? Citam ze ma byt 2-4 tyzdne, znamy mi povedal, ze staci tyzden. Mam ho akurat tyzden v miestnost kde je 22 stupnov. Preniest ho uz do pivnice?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 254.91 (?), 9.11.2016 16:56

Takto kvasím zelí každoročně. Je úžasné, chutné, křupavé a veškerá štáva zůstane v zelí. 2 týdny zůstane na sektorce a až se prsty začnou vracet a stáhnou štávu nezpět do zelí, tak umyju lahve, zavíčkuju a odnesu do sklepa. Přesně za měsíc je úplně mnam. Míla


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 254.91 (?), 9.11.2016 16:58

O týden později... Míla


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 173.31 (?), 19.5.2018 18:26

Geniální Mílo děkuji, jak jste na to prosím přišla?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika