První burčák - kde se stala chyba?



host - 187.216 (?)
6.10.2017 21:42

Popravdě mně překvapuje, že se vám mošt rozkvasil ve 22°C až po 10 dnech. Tipuji na rezidua postřiků...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
bohous - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.66 (?), 6.10.2017 18:58, zobrazeno: 5224x

Letos poprvé jsem se pokusil z nadbytečných hroznů vyrobit burčák.Hrozny jsem vylisoval, dosladil a nechal kvasit při teplotě 22 stupňů v pološeru. Po cca10 dnech už má šťáva chuť tak nějak jako burčák, ale dost výrazně je cítit po acetonu. Neporadil by někdo, čím to je, co je to za problém a zda je to škodlivé? V popisech výroby burčáku na internetu se většinou tvrdí, že je to jednoduché, proto jsem dost zklamán. I když se jedná jen o cca 5l, je té šťávy škoda. Děkuji, Bohouš.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 106.43 (?), 6.10.2017 21:06

Pravdepodobne prevládli neušľachtilé kmene kvasiniek. Prirodzene sa na bobuliach vyskytuje aj 6 kmeňov. Niektoré sú schopné produkovať aj acetón. Ja by to asi už nepil, použil tak na pálenie. Lepšie je mušt po vylisovaní veľmi rýchlo schladiť a použiť ušľachtilé chladnomilné kvasinky. Napr. kvalitné biele vína sa kvasia pri 10 - 12°C. Ta teplota 22°C dáva vyššiu možnosť práve divým kvasinkám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 153.9 (?), 6.10.2017 21:07

Příchuť po acetonu
     prý vzniká u vína vyrobeného ze zapařených hroznů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 187.216 (?), 6.10.2017 21:42

Popravdě mně překvapuje, že se vám mošt rozkvasil ve 22°C až po 10 dnech. Tipuji na rezidua postřiků...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
bohous - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.66 (?), 7.10.2017 19:51

Děkuji všem za názory, zkusím se z toho poučit pro příští rok. Určitě to chce ty kvasinky a taky asi byla chyba, že jsem mošt po ustátí nestočil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 107.19 (?), 13.10.2017 9:15

ve 22 st by mela stava zacit pracovat pomerne brzy, ve sklepe mam na podzim tak 17st a stava zacne kvasit tak za 2-3dny po přidání kvasinek vínka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 187.216 (?), 20.10.2017 10:19

Praktická pomůcka pro kvasné procesy s ukazatelem...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika