Rozkvétání meruněk v letošním roce
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 195.22 (?), 16.4.2015 9:21
Zdravím. Taky váhám, jestli mám Velkopavlovickou postříkat do plného květu, aby to nebylo spíše kontraproduktivní...
Každopádně jestli se vyplní to, co předpovědi hlásí, tak asi můžu dát nějáké větší úrodě sbohem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.22 (?), 16.4.2015 9:22
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.212 (?), 16.4.2015 10:03
Však stříkejte do plného květu aj třikrát a pokaždé něčím jiným, aby z toho byl dokonalý smrtelný koktejl pro opylovače...
Berte ohledy i na včely!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.22 (?), 16.4.2015 11:09
Já rozhodně nejsem zastáncem postřiků čehokoliv. I těch přiotrávených včel by mi bylo líto, ne že nebylo. Na druhou stranu, rád bych zase po 3-4 letech měl alespoň nějákou úrodu. Je to dilema. Kdybych nemusel do práce, klidně bych pod stromkem zatopil, což by možná bylo zdaleka nejefektivnější řešení...
|
|
 |
|
 |
 |
|
stefanos689 - Stříbrný Zahrádkář (161) - 75.62 (?), 16.4.2015 11:19
Ja uz to radeji ani nectu, musel bych se rozcilit nad tou lidskou hlouposti a bezohlednosti. Mam 200 ovocnych stromu - stara i nova vysadba. Snazim se osetrovat bez nejake velke chemie, hlavne pouzivam rostlinne insekticidy proti pidalkam a msicim (vlastni vyroby). Nejake to cervive nebo strupate jablko atd. me nevzrusuje. Uroda je i tak temer kazdorocne pekna a dostatecna. Pestuju to co se hodi do mistnich podminek a zbytek beru jako experiment. Osetruju broskvone a revu, ale s rozumem a na zaklade skutecne situace v danem roce. Kdybych mel neustale behat s postrikovacem po zahrade, tak bych se na to vykaslal. Proc? Protoze pestuju ovoce a zeleninu, abych mel pod kontrolou to co jim a vyhnul se tomu svinstvu co se tam splicha ve velkovyrobe. Jinak muzu jit do supermarketu a na vse se vykaslat.
Kdyz to tady prece jen nekdy ctu, tak me z toho mrazi. Opravdu strikat do plneho kvetu je barbarstvi vuci opylovacum. Ony ty pripravky nejsou tak neskodne jak se uvadi v pribalovych letacich. Nekdy mam pocit, ze zahradkari chemicky osetruji a hnoji vic nez velkopestitele. Vsechna ta nase bezohlednost vuci prirode se kumuluje a pak tu mame "zahadne" mizeni vcelstev atd... Nechci nikoho urazit, nikoho se dotknout, ale takhle to proste vidim. Premyslejme o tom co delame.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.68 (?), 16.4.2015 13:10
Je sice hezké, že kritizujete stříkání stromů, i když by nemělo být bezhlavé, pod heslem hele jedna mšice šup už stříkám , ale postřik pro zvýšení odolnosti meruněk proti mrazu má svoje opodstatnění, a pokud nezabere, stejně není co sklízet.
Ale podstatné, stále nikdo se nevyjádřil, jak dlouho má trvanlivost a účinost postřich Championem. To, že se má stříkat dva dni před příchodem mrazu je v letáku napsáno, ale jak dlouho je postřik účinný, to už se nepíše.
Ví to někdo, zda týden a pak účinnost klesá nebo je to jinak???
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.38 (?), 16.4.2015 13:22
Já jsem se na tohle ptala v nějakém podobném vláknu a bylo mi odpovězeno, že účinnost trvá 14 dnů.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|