|
Příspěvky uživatele - 134.68
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rakytníkové bonbóny - recept?, 20.8.2015 Dobrý den,
nemáte někdo recept na výrobu domácích rakytníkových bonbónů? Prodávají se v sáčcích cca po 12-15ks a děti je okamžitě sbaští, prto bych se jim je pokusila vyrobit doma, ale nikde nemůžu najít recept. Nemáte někdo recept??
Předem... celý příspěvek > |  | Kandské borůvky srovnání odrůd dle velikosti plodů, 1.7.2015  Ahoj,
tak včera jsme si přinesly domů dvě speciální odrůdy borůvek Rozárku (2,10kg) a Františka (2,35Kg) a se současnou sbírkou už máme 4kousky - chtěla jsem holčičku, tak mám dvojí nadělení.
Jinak na fotce je Herbet, U nás jako první začíná... celý příspěvek > |  |
|  | Rakytník zpracování plodů, 24.6.2015 Dobrý den,
včera na zahradě mi překvapilo množství plodů na loni vysazených rakytnících. Je jich tam více, než na o rok starších keřích a tak přemýšlím co s úrodou - našla jsem zajímavý recept na Rakytníkové víno
Připravíme si 15 litrový... celý příspěvek > |  | Kandské borůvky srovnání odrůd dle velikosti plodů, 10.6.2015  Ahoj, letos na podzim borůvky plánuji přesadit do větších kontejnerů a stávající květníky opět využiji pro nové sazenice. Ráda bych rozšířila sbírku o perspektivní odrůdy a vyvarovala se postupu pokus a omyl. Momentálně pěstuji již favorizovaného... celý příspěvek > |  | Zasychání špiček listů jahod, 3.6.2015 Zkuste tento odkaz, tam od strany 19 je popsána nemoc Gnomonia comari -je to známé především na ořešáku jako antraknóza, která napadá také rybíz, hrách atd. Snad Vám to pomůže.
|  | Kandské borůvky srovnání odrůd dle velikosti plodů, 29.5.2015 Dobrý den,
mám přibližně 10odrůd kanadských borůvek a ráda bych rozšířila sortimen pěstovaných druhů. Napadlo mne porovnat borůvky dle velikosti plodů, protože jsou mezi nima velké rozdíly a to nejen v době sklizně, ale i velikosti bobulí. Z... celý příspěvek > |  | Co je těm švestkám?, 27.5.2015 Dobrý den,
Máme na zahradě Zelenou renklodu asi 8-10 let. V posledních létech začala rodit. Na jaře letošního roku začala později kvést. Poté květy uvadaly a opadávaly. Narašené větve s drobnými žlutými a dostli neduživými listy živoří, velká... celý příspěvek > |  | Ulomená větev na meruňce, 27.5.2015 Dobrý den,
po prudkém děšti se mi v pondělí ulomila docela veliká větev z meruňky, byla obsypaná plody velikost vlašský ořech. Větev manžel uříz, takže je pryč, ale zatím není zlikvidováná. Dají se nějakým způsobem využít ty nezralé plody? Ptám... celý příspěvek > |  | Pestovani kanadskych boruvek trvale v nadobach, 25.5.2015 Dobrý den,
taky pěstuji kanadské borůvky v květináčích o objemu 65L v.40cm a šířka nahoře 55cm, mám je zasazené už šestou sezonu ve stejně velikých květináčích, rostliny jsou přibližně 1,25- 1,5m vysoké a odrůda Spartan je snad ještě větší.... celý příspěvek > |  | Třešně - jak chránit před špačky?, 21.5.2015 Dobrý den,
máme asi 10-ti letou třešeň Burlat a letos to vypadá, že přečkala všechny jarní mrazíky a budou třešně, ale zase ne tolik, aby to stačilo pro špačky a na ochutnání. Na překrytí sítí je už strom veliký a závěsných strašáků se špačci... celý příspěvek > |  |
|  | Kanadská borůvka - neprospívá, 13.5.2015 Máte hezké keříky, ale pokud jste sázel borůvky letos na jaře a nechal jste je odkvést s tím, že budete mít plody, budou rostliny svoji veškerou energii dávat do plodů a nebudou se rozrůstat - tím myslím pouštět nové výhony od spodu. Rostliny... celý příspěvek > |  | Kamčatska borůvka - opadávání květů, 12.5.2015 U nás už jsou všechny kamčatky odvektlé, docela se činily, na to že jsem je sázela vloni na podzim. Jako poslední rozkvetla Kaina, ale za to kvetla nejvíc a a nasadila poměrně velké množství plodů. Nechtěly by přihnojit - např. hnojivem plod a květ?... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 11.5.2015 Určitě ještě postříkejte, roztok udělejte silnější - na horní hranici až o 1/4 víc podle co uvádí výroce. Plůdkům by to nemělo vadit a ochranná lhůta je většinou do 30 dnů a to budou meruňky stále ještě malinké. Pokud na postižené větve došáhnete,... celý příspěvek > |  | Růžový rybíz, 4.5.2015 Děkuji za odpověď. Počkám a uvidím, kdy se ozvou. Už se móóc těším, jen nevím kam všechny rostlinky umístím. Po každé si řeknu, že už nic neobjednám a nekoupím žádný stromeček, ale pokaždé to poruším a teď smlouvám s manželem, zda by se nedala zabrat... celý příspěvek > |  | Růžový rybíz, 4.5.2015 Dobrý den,
můžu se zeptat za jak dlouho po objednání Vám přišla faktura, aby jste mohl uhradit platbu. Objednala jsem 30.4. fíkovníky a taktéž růžový rybíz a zattím mi dorazila jen potvrzená objednávka tak do půlhodky od objednání, ale tam není... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|