sněhová fréza



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 165.36 (?) 
15.2.2009 19:50

V roce 2007 jsem koupil sněhovou frézu VeGa 551, motor (ZongShen) ZS 168FA.Použil jsem ji v roce 2007 jen jednou a v pohodě. Pak jsem ji na léto odstavil  - vypustil benzín a olej (plná syntetika 5W-40, podle návodu). V roce 2008 jsem ji použil 2 x a dnes jsem s makal 2,5 hodiny, závěje cca 1 metr. Nezpevněná polocha - trávník. Jela v pohodě. Odházel jsem i nájezd s posolenou břečkou od silnice. Roura se neucpávala.Taky jsem se zhrozil, jak mi to přivezli "MADE IN CHINA". Jenže to provedení - všechny díly pasovaly perfektně, šrouby a podložky pozinkované, takový výrobek z Číny jsem ještě neviděl. Po smontování frézy motor naskočil bez problémů. Na krabici i fréze ISO 9001,CE, TUV.Dostal jsem k tomu 2 klínové řemeny, variátorovou gumu a 6 střižných šroubů. Loni při prvním sněhu jsem měl problém pouze se svíčkou (dávala jiskru, ale motor nechtěl naskočit).Servis mi poradil český ekvivalent (motor se stejnými parametry a českou svíčkou používají elektrocentrály HERON). Se svíčkou BRISK to jede dobře.Podle servisu prý svíčka ve fréze málokdy "přežije" jednu sezónu.

Zatím mi fréza funguje, ušetřila mi práci při odhazování sněhu.Lepší než házet rukama.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 28.74 (?), 24.2.2009 16:32

Zdravím všechny uživatele sněhové frézy,

rád bych se také připojil se svou zkušeností. V roce 2006 jsme zakoupili sněhovou frézu v nejmenovaném hobbymarketu. Problém vznikl už při nákupu, když nám nikdo nebyl schopný poradit s výběrem frézy, nakonec jsme si domu přivezli frézu vyrobenou v Číně. S prvním sněhem přišli první problémy, fréza nebrala větší vrstvu sněhu než 5 cm, ucpávala se a kola zapadala a nepříjemně prokluzovala. Když jsme chtěli servis, byla to hotová tragédie. Rozhodli jsme se dát tuto frézu na chalupu a domu jsme si koupili před pár dny novou frézu od Hondy. Nejenže jsme se setkali s perfektní službou u prodejce, který nám jí naservisoval, předvedl a ještě dovezl domu, ale za poslední dny si nemohu vynachválit ani služby této mašinky. Za 10 dnů mi kolem domu odházela velké množství sněhu (často i velmi mokrého), startuje na první zatáhnutí a je bezvadná. Mohu vřele doporučit. Navíc na ní mám 5-ti letou záruku.

Milan z Krkonoš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 24.2.2009 20:34

Tak sněhu je letos dostatek tak mohu přidat taky pár postřehů.   Procházel jsem si nemálo prodejen sněhových fréz a souhlasím s názorem, který jsem zde přede několika dny četl, a který nemohu najít.Onen pisatel uváděl, že při průzkumu trhu usoudil, že tolik vychvalovaná Stiga v kategorii strojů v ceně cca 40.000Kč,- připomíná konstrukcí dětský kočárek. Ono asi nejde o vlastní konstrukci důležitých mechanismů, jako spíš ergonomii ovládacích prvků apod.Tam je konkurence opravdu o pár let vývojově dál. V této cenové relaci mi nejrobustněji a nejlépe funkční a přitom jednoduché připadají Husqvarna a Jonsered.Taky americký Snapper je velmi slušný. Upozorňuji ovšem, že nepíši o strojích prodávaných přes internet-nabídky těchto obchodů jsou lákavé, ovšem většinou se jedná o i několik let staré stroje, dnes již samotnými výrobci modernizované.

A k tomu prodeji mimo kamenné prodejny: kolegové zakoupili velmi výhodně frézu Jonsered 2106 v řetězci Hornbach, stroj maká spolehlivě i když musím řící, že dřina do zatáček je s ním děsná-nemá páčky vypojení pohonu jednotlivých kol pro snadné zatáčení, ale řazení rychlostních stupňů jde tak ztuha, až je téměř nemožné. Byl jsem se podívat na totožný stroj ale Husqv. u solidního prodejce, a po odzkoušení řazení jsem byl překvapen jemností a přesností chodu řazení. Tedy za své peníze dostáváte přesně seřízený stroj, se kterým Vás ta děsná práce bude snad nakonec i bavit. Polotovar ze super-hyper či internetu-děkuji, nechci.O jistě kvalitních Hondách nepochybuji, ale v této cenové kategorii tato značka nic nenabízí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.246 (?), 27.2.2009 15:36

Také si dovolím svůj názor. I já zastávám názor, že co je Čína, tak by mi nemělo přelézt přes práh domu. Přesto jsem udělal výjimku. Nejprve jsem koupil motorovou pilu a kupodivu už 5 let maká a zcela bez problémů!!! Pak jsem si vybíral sněhovou frézu a světe div se, koupil jsem opět Čínu. Vega 650 maká třetí zimu. Vůbec ji nešetřím, vyměnil jsem pouze olej, benzín vůbec nevypouštím. A bez jakýchkoliv problémů. Jen mi trochu vadí, že ty plechy trochu vybrují a vydává to takový ten drnčící zvuk. Ale jak říkám, za ty prachy už nadělala práce. Nejvíc mě potešilo, když jsem s ní zajel do sněhu tak 45 cm vysokého, prašanu a to létalo skutečně těch 10 až15m. Mám plastový komínek, nic se nelepí, prostě paráda. Známý má Stigu a ucpává se mu komínek. To já skutečně neznám!!! A taky jsem z hor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 27.2.2009 18:16

Nemáte odzkoušeno, jestli to ucpávání komínku souvisí s tím jestli je plastový nebo plechový? A nebo na materiálu nezáleží a je to dáno prostě průchozí světlostí a sklonem komínku?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.246 (?), 2.3.2009 10:05

Nevím jestli to je materiálem, já jsem kupoval jednu z posledních s plastovým komínkem. Také ještě stála 22.000,- Kč. Nyní jsou skoro za poloviční cenu. Ale kdybych měl stále čekat až to bude levnější, tak si nikdy nic nekoupím. Známý má Stigu a tá má vstup do komínkyu obdelníkový. V tom bude asi trochu problém, protože každá pevnější hrouda mu tam uvázne a také se mu tam dost hromadí sníh. Jinak o kvalitě je to asi někde jinde. Nic mu nedrnčí, motor krásně přede. Ale já jsem si vybral Vegu a jsem také spokojen. Ta má ten vstup do komínku kulatý a myslím si, že je to nejlepší řešení. Ještě uvidíme s čím nás ti kluci čínský překvapí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.54 (?), 27.2.2009 19:18

Pokud sledujete zahraniční tisk, tak Číňané už objíždějí Evropu a skupují kromě jiného i firmy a továrny. V důsledku výroby zboží pro celý svět mají tolik volných peněz k dispozici, že se mnozí z těch, kteří jejich zboží nenávidí (přitom mnoho komponentů ve svých PC mají z Číny a to jim nevadí), tak se budou za čas velmi divit.

Sníh je nyní značně nejistá komodita v dnešním počasí, že běžnému ve mzdě pracujícímu člověku se nechce dát za sněhovou frézu více jak cca 15.000 Kč. Mám VeGA 551 s plechovým komínem a taky nemám žádné problémy s ucpáváním. Frézoval jsem nyní i solenou těžkou kaši (nechtělo se mi to dělat lopatou), kterou mi páni silničáři vždy nahrnou ze silnice na můstek a taky se to neucpávalo. Až jsem se divil, jak daleko to fréza odhazovala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 158.62 (?), 28.11.2009 0:10

Prosím majitele frézy Eihell Royal 55 o rozměr a typ zubového řemínku.Všem děkuji.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 239.112 (?), 29.11.2009 14:24

Díval jsem se na návod k Vaší fréze (mám ho protože jsem řešil loni špatnou svíčku). Royal 55 vypadá úplně stejně jako VeGA. Asi to všechno dělá jedna firma v Číně pod jinými obchodnámi značkami. Jinak si napište do servis@unicore.cz, je to adresa z návodu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.179 (?), 28.11.2009 16:22

Poznámku o svíčce mohu potvrdit. Čínská jednu sezonu - nejvýše 10 hodin, Denzo už tam mám čtvrtou sezonu. A to mám Stigu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika