Uzení masa



host - 195.71 (?)
3.1.2017 18:38

Dub v žádném případě hořký není a běžně se s ním udí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 111.8 (?), 20.1.2019 18:01

Třešen' vůbec nevhodná na uzení není.Pokud jsem třešen' měl tak jsem na ní udil.Bohužel se nedá tak lehce sehnat jako buk.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 14.195 (?), 22.12.2020 18:17

Dub musí být vysušený. Nasekat na polena, naskládat na hromadu a sušit min 3 roky. Semtam hromadu v létě prolít vodou ať se zbaví tříslovin. Do udírny samosebou bez kůry. Udím na něm a nedám na něj dopustit. Dub má hodně tříslovin a proto se musí dlouho sušit a prolévat vodou. Pokud budete udit dubem bez tohoto postupu, méně než 3 roky schnoucím, bude maso nahořklé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.246 (?), 22.12.2020 19:54

Tak proč bych se s tím dubem měl vlastně zabývat?To jsou hrozné rady. Budu 3 roky polivat dub abych s nim mohl udit. Seženu kolečko buku nebo jiného ovocneho dřeva, případně vyměnim. To je moc jednoduché? No je.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.1 (?), 25.12.2020 11:53

Polévání duového dřeva je naprostý nesmysl. Za prvé to vůbec není třeba, mnozí, včetně mě udí dubem a maso vůbec hořké není. Za druhé, myslet si, že poleváním vymyjete třísloviny zevnitř polena, je iluze. Dubové dřevo není molitan.
   Je-li maso hořké, je ba vině špatné uzení, zejména dehtování, ne dřevo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 195.71 (?), 3.1.2017 18:38

Dub v žádném případě hořký není a běžně se s ním udí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 92.46 (?), 4.1.2017 18:52

...a také se hodí na páratka...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 135.238 (?), 10.12.2021 19:39

Nemate pravdu ohledně dubu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 143.215 (?), 31.3.2015 14:21
To vypadá, že host 227.2 myslel Pragandu. Zh.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 19.12.2011 14:21

Pravděpodbně s tím teď už nic neuděláte, maso se uzavřelo a nějaké opravování nemá cenu. Jestli je prouzené až do středu, není problém. Pokud ne, zkonzumujte jej rychleji. Budete jej muset před jídlem vařit, ale to se u selského uzeného dělalo vždy. Nemáte záhadnou hmotu plnou žetatiny z hypermarketu, ale domácí uzené.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
skopous - (12) - 153.238 (?), 20.12.2011 17:10

 Tak přidám ještě jeden poznatek... v udírně bylo asi 12 šrutků masa z toho jich asi polovina byla dobrých a zbytek bylo těch tuhých nedodělaných a bylo jedno jestli to byl bůček nebo něco libovějšího. Je možné že to bylo masem? Protože všechny byly v jednom nálevu a stejně dlouhou dobu akorát to bylo kupováno ve třech řeznictvích...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika