Topení při uzení
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 79.42 (?), 26.11.2011 12:12, zobrazeno: 33369x
Zdravím všechny příznivce uzenin. O vhodnosti dřeva na uzení bylo napsáno dost. Zajímaly by mě Vaše názory, jak topit při uzení, zda necháváte oheň hořet jasným plamenem, či jen tak slabě hořet, popř udíte bez plamenů jen dýmem
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář (90) - 144.246 (?), 26.11.2011 17:28
Taky nejsem příznivcem černého masa. Myslím, že plamínek klidně, nemusí to hulit jak z komína. Nakonec trochu mokrých bukových pilin s jalovcem (několikrát) a je to voňavá dobrůtka.
Mirek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
iguka - Bronzový Zahrádkář (96) - 104.32 (?), 27.11.2011 17:54
Já mam ohniště taky od 1,3 metru od udírny, ale mám zděnou udírnu. Za týden poprvé udím. Není mi ještě jasné, na jakou teplotu udit. Někteří radí, že je potřeba ze začátku hodně topit, aby se maso zatáhlo a nepouštělo šťávu, druzí zase říkají, že je to blbost, že se na masu vytvoří "kůrka", která pak špatně propouští kouř do masa.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|