Grilování na kameni



host - 227.2 (?)
12.8.2012 22:57

Nejste, az tak vedle.Kdyz zajdete do kamenosocharstvi, tak tam jiste grilovaci deska nebude problem sehnat.On, tj.kamen, jako kamen ve sve podstate, akorat tam je jiny prumer, rozmery,tim i cena a ucel.Tady dokonce mi cas od casu chodi letaky, kde nejmene dve kamenosocharstvi nabizeji zakrytovani hrobu, uvadeji tam rozmery, cenu,plus pomnik, tj.v tisicich a jako dalsi produkt nabizeji za nekolik stovek korun desku ke grilovani.Kdyz jsme u toho pohrebnictvi-ze dreva se tez necha udelat rakev, nebo treba zahradni altan a tak tj. i s tim kamenem-jeden material, vice pouziti.Tim nechci nijak znevazit uctu k neboztikum, tak to proste je.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Pepa-s - (12) - 0.34 (?), 1.3.2008 22:51

Jak je to na té fotce dá se to sehnat. Žula musí být osazená v železném rámu, protože se časem udělá vlasová trhlinka a pokud nebude v rámu může prasknout. Rám má nožičky, jdou trubkou nastavit na potřebnou  výšku.

               
host - 51.242 (?), 19.6.2009 11:03

Na kameni již grilujeme asi 8 let. Máme již druhý kámen. Prodají ho v každém kamenictví, kde se dělají žulové desky na hroby. Čím je kámen tmavší a jemného zrna, tím je lepší. My jej zasouváme do klasického venkovního krbu. Když jsme jej stavěli, tak jsme boční strany ohniště stavěli z šamotových cihel a dělali výstupky právě pro zasunutí kamene v různých výškách. Jednu řadu cihel podélně a druhou řadu cihel napříč. Je to to nejlepší grilování. Děláme zeleninu, ovoce, maso, ryby, bramborové plátky, placky, volská oka, placky z kynutého těsta, no zkrátka všechno! Pokud je kámen světlý a velkého zrna může prasknout. Ale pokud i pukne, nikdy se nerozpadne. Tak dobrou chuť! M.H.

                  
Veselka - (13) - 152.183 (?), 1.10.2009 2:20

Také grilujeme na kameni... Máme klasický lávový gril, ale vadilo nám, že vše stéká na kameny a pak to smrdí. Od souseda jsme dostali leštěnou žulu z jeho linky... zbytek po výřezu na varnou desku... manžel ji upravil na přesnou velikost grilu a je to skutečně jiné a lepší.

                     
host - 25.177 (?), 25.7.2010 9:54

Dobrý den

Jmenuje se lávový kámen, čím černější tím lepší nechá se sehnat do 1500,-Kč.Luxusní... Ale pozor na přehřátí, na pády, nebo na velmi studené pokrmy dávat na kámen může prasknout, prasknout může kdykoliv.

M.

         
host - 127.233 (?), 17.7.2010 16:58

Jsme také fanoušci grilování, ale donedávna jsme grilovali jenom na roštu. Na návštěvě u známých jsme ochutnali maso ze žuly a nemělo to chybu. Po delším pátrání a shánění jsme objevili výrobce, myslím že velmi zdařilého ohniště, a už druhý týden grilujeme na vlastním. Zatím jsme vyzkoušeli jen různé druhy masa a zeleninu, o plackách se dozvídám poprvé, ale určitě je také vyzkoušíme.

         
host - 227.2 (?), 12.8.2012 22:57

Nejste, az tak vedle.Kdyz zajdete do kamenosocharstvi, tak tam jiste grilovaci deska nebude problem sehnat.On, tj.kamen, jako kamen ve sve podstate, akorat tam je jiny prumer, rozmery,tim i cena a ucel.Tady dokonce mi cas od casu chodi letaky, kde nejmene dve kamenosocharstvi nabizeji zakrytovani hrobu, uvadeji tam rozmery, cenu,plus pomnik, tj.v tisicich a jako dalsi produkt nabizeji za nekolik stovek korun desku ke grilovani.Kdyz jsme u toho pohrebnictvi-ze dreva se tez necha udelat rakev, nebo treba zahradni altan a tak tj. i s tim kamenem-jeden material, vice pouziti.Tim nechci nijak znevazit uctu k neboztikum, tak to proste je.

            
host - 227.2 (?), 12.8.2012 23:00

Bezte do kamenosocharstvi, informujte se tam, domluvte rozmery, cenu a je to.Verim, ze nebude problem.

               
host - 227.2 (?), 12.8.2012 23:19

Nebo se taky uz necha koupit kamen i s elektrickym ohrevem a regulaci teploty.Kdyz pujdete na Heureka.cz tam si najdete sekci grily, tak tam jsou kamenna deska, elektricke vyhrivani cca.od 1000KC to koupite.Jednoduche, rychle grilovani bez prace s topenim, dobra regulace vykonu.Jasne, maso nejlepe voni pri topeni drevem, ale prece jen, je to pracnejsi, clovek se chce spise venovat navsteve, nez drevu a hure se to proti elektrine reguluje.Ale z druhe strany, chut nezdraveho koure je asi s masem nejchutnejsi.

      
host - 125.14 (?), 12.4.2008 19:15
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal jak vysoko umístnit žulovou desku nad rošt topenište.Topení dřevem. Děkuji
      
host - 126.89 (?), 18.7.2008 17:55

Pěkný ale zatápět bych po tím nechtěl.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika