|
Předpěstování košťálovin
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 27.2.2020 9:33
jestli byla semínka v pytlíku ošetřená, jsem neřešil. K výsevu je použitý rašelinový substrát pro výsev a množení, přihnojeno roztokem Kristalonu start. Až si budou rostlinky opravdu konkurovat, přepikýruju všechno do skleníku. Walter
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3225) - 60.212 (?), 23.3.2020 7:02
Po dlouhé době jsem se v sobotu stavil na zahradě abych se podíval, co mně tam roste a co ne. Přísady košťálovin a salátu v pařeništi už také vyklíčily, udělal jsem fotku, ale je na ní vidět víc plevel než ta přísada. Všechny ředkvičky v jiném pařeništi už mají pravé lístky. V pařeništi už vykoukly také první rostliny hrachu. Z venkovních záhonů jsem oddělal netkanou, vytrhal jsem nějaký plevel, odfotil jsem ozimý salát a špenát a znovu jsem na to hodil tu netkanou. Hodně mne potěšil ten špenát. Ještě koncem roku to byly rostlinky mající 2-4 cm a teď to vypadá, že bych ho mohl v polovině dubna sklízet. Jen nevím, jestli u něho nedošlo k nějaké jarovizaci a jestli mně nepůjde extrémně brzy do květu. Nemám s tím zkušenost.
Vladimír
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan12 - (2) - 121.137 (?), 30.3.2020 23:03
Zdravím pane Walter.
Prošel jsem tohle vlákno a myslím, že obrátit se na vás s dotazem ohledně kedluben je správna volba :)
Již jsem z vašich příspěvku pochopil, že sít se vyplatí spíše plošně, než po jednom. Letos jsem zkusil kedlubny předpěstovat poprvé, avšak po jednom. Klíčili pod světly s další zeleninkou při teplotě cca. 20°C. Nyní asi po 12 dnech se mi zdají stonky moc natáhlé a tenké (viz. foto). Nevím jak by sazenička měla vypadat. Nechal jsem je v těch 20°C, to asi nebylo dobře. Mohu je ještě přesázet a zapustit je hlouběji, nebo je už pozdě. Anebo je tohle ok a rostlinky zesílí?
Děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.29 (?), 31.3.2020 15:37
Dobrý den, vaše rostlinky jsou bohužel hodně vytáhlé a lístky jsou zatím jen děložní, stonek v takovém stádiu velmi křehký, přesazení bude obtížné, ne-li nemožné. Optimální doba pro přepikýrování je, když už má rostlinka vyvinuté pravé lístky. Někde je chyba. Tu teplotu jste měl v místnosti? Pokud ano, tak pod osvětlením byla teplota nepochybně vyšší, také zdroj umělého osvětlení musí mít barvu světla okolo 6000K, pokud ne, tak s kombinací vyšší teploty se rostlinka takhle vytáhne. Zkuste znovu zasít, v tuto dobu už rovnou do záhonu ve skleníku nebo pařníku nebo kupte hotové sazenice. Walter
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Milan12 - (2) - 121.137 (?), 31.3.2020 18:29
Dobrý den. Děkuji za odpověď.
Zkusil jsem přesadit, řekl bych, že bez poškození, uvidíme. Některé sazeničky již měli i menší pravé lístky. Nicméně zkusím ještě i přímy výsev.
Světlo dle výrobce má 6500K, teploměr je na stole mezi sazenicemi pod světly, jsou to 36W zářivky moc nehřejí. Zkusím dát teploměr výš, co to ukáže, ale teplota bude nejpravděpodobnější příčina. Ještě jednou děkuji. Přeju hezký večer.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|