Kam kráčí zahrádkář?



Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 26.152 (?)
14.8.2018 20:19

Po odborné stránce je velmi dobrý časopis Zahradnictví, byť ovocnářství je v něm jen jednou z více rubrik.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 184.133 (?), 27.2.2017 11:13

Pane doktore, víte, že mám v zahrdním domku plastová okna? Oni jsou zahrádkáři čím dál tím více na trávníky, na trvalky, tůje a grilování a pohodlné bydlení i na zahradě. Těch pěstitelů ovoce a zeleniny spíše ubývá a tak nemůže být celý časopis o ovoci a zelenině. Tohle fórum se dělí na spousty skupin pěstitelů. Jádroviny, peckoviny, drobné ovoce, exoty, V Zahrádkáři je málo o orchidejích, pokojovkách a třeba teď, podle mě moc o forzýtiích - ve dvou číslech na pokračování, to mi přijde plýtváním místa.  Proč tedy nedáte tip o čem psát, za kým zaject, nebo něco nenapíšete, je tady opravdu dost rozumných a přínosných příspěvků. Ženský vaří a rády se pochlubí (snad přemluvím manželku aby někdy udělala Honzu v pytli), napíšou o tom co umí. Články o způsobech pěstování od pana Suse mi přišly až moc odborné. Ten kdo tu má tisíce příspěvků, je výš než obyčejný zahrádkář, pro toho tam moc není. Ale pořád někdo začíná. Také čtu profi Sadaře a vinaře, když se k nim dostanu i slovenské Sady a vinice i Záhradkára.    

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 6.7 (?), 27.2.2017 13:21

Vseobecne... buduci osud tlacenych periodik je otazny. V dobe internetu je mozne dalsie ziskanie informacii, a lepsich... Internet je sice nebezpecny v tom,  ze siri aj bludy, kto sa ale trosku vo veci vyzna, vie oddelit zrno od pliev a ziska z netu jedinecne informacie, ktore by musel dolovat zo zahranicnej vytlacenej literatury. Casopis zahradkar je zabava pre niekoho kto sa v panelaku na balkone rozhodol pestovat bylinky, alebo si zadovazil zahradny kutik... alebo si rad cita o zahradke.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 205.204 (?), 27.2.2017 16:51

Ja som minuly rok mal ceskeho Zahradkare predplateneho prvykrat a musim skonstatovat, ze stacilo. Potesila ma jedine asi prilohova prirucka o pestovani tekvic a nejake semienka. Za cenu predplatneho je to ale malo. Skutocne to nie je casopis pre co len trochu skusenejsieho zahradkara/ovocinara.

Sady a vinice a Sadar-vinar su kvalitativne vyssie, ale zeby som z nich padal na zadok tak to urcite nie. Vacsinou sa tam najde 1-2 clanky, ktore zaujmu moju pozornost, no pre moju spokojnost by som pozadoval viac. Je vidno, ze tie casopisy su zamerane hlavne na profesnych pestovatelov, ktori riesia dotacie, velkokapacitne skladovanie v umelej atmosfere apod. To mna ale sotva zaujme.

Od casopisov tohto formatu by som ocakaval clankov prezentujucich vysledky aplikovaneho vyskumu - napr. podrobnosti o specifikach rezu v zavislosti od odrody, nezavisle testovanie efektu hnojiv, testovanie druhov zeleneho hnojenia, podpnikov, odrod v roznych podmienkach, medzistepenia,... Nemyslim clanky o novych odrodach marhul, ktore su len strucne kompilaty s informaciami, ktore si najde kazdy sam na nete. Kazda odroda aspon na stvrt strany s popisom - najma - jej najvacsich negativ. Rubriku "Tak to robim ja", ktora nie je len plna vagnych formulacii ale skutocne sa v nej nieco aj do detailu popise. Clanky napr o kritickych aspektoch pri skladovani ovocia v malom  = ako vyrobit kvalitny maly sklad? Atd... 

Chapem, ze na Slovensku a v Cesku je aplikovaneho vyskumu v tejto uzkoprofilovej oblasti malo, ale to sa da vyriesit pomocou vysledkov zo zahranicia, aspon formou obsiahlejsich resersi, z ktorych si uz kazdy podla vlastneho zaujmu najde povodny obsiahlejsi zdroj.

Tejto predstave sa v poslednej dobe priblizil napr. casopis Moderni vcelar. V oblasti vcelarstva je vysledkov aplikovaneho vyskumu z SR a CR este menej ako pri ovocinarstve a navyse je to odbor ovela viac stabilizovany (kazdy rok neprichadzaju desiatky novych lini vcelich matiek ci ulovych zostav). Takze ono to ide, ked sa chce.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 27.2.2017 16:48

Oni jsou zahrádkáři čím dál tím více na trávníky, na trvalky, tůje a grilování a pohodlné bydlení i na zahradě. Těch pěstitelů ovoce a zeleniny spíše ubývá

To chápu. Ale na druhé straně,  když někdo bude vydávat časopis Chovatel, neměl by tam psát o surfování a golfu s odůvodněním, že chovatelů slepic a králíků ubývá. Časopisů o pohodlném bydlení je dost. Jinak máte pravdu,  zahrada není jen ovoce a zelenina, ale zahrádkaření je především o pěstování. 

Proč tedy nedáte tip o čem psát, za kým zaject, nebo něco nenapíšete...

Podle čeho soudíte, že jsem nic nenapsal a neposlal?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 143.84 (?), 27.2.2017 18:28

Jen můj soukromý názor.

Redakce časopisu Zahrádkář ať hledá nové čtenáře a místo na trhu tiskovin, jak uzná za vhodné. Nevím co bych mohl poradit, tak mohu jen popřát, aby se to podařilo.

Pro mne bylo zázrakem objevení těchto webových stránek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 130.240 (?), 27.2.2017 18:39

Pan Vyslouzil... stacilo by kliknut na vase texy na tomto fore a bolo by hodnotneho materialu na niekolko cisel. Ale nie je zaujem. Ja si myslim, ze v dnesnej dobe casopis akehokolvek razenia je nieco na citanie v autobuse alebo na dovolenke. Hlavnym usilim redakcii tychto casopisov je skor hladanie tych firiem, co vyrabaju okna a su ochotni si priplatit reklamu v dalsom cisle.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 26.152 (?), 14.8.2018 20:19

Po odborné stránce je velmi dobrý časopis Zahradnictví, byť ovocnářství je v něm jen jednou z více rubrik.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika