Netradiční metoda řezu



   Předchozí příspěvky  |  <  6   
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?) 
22.5.2009 7:35

Tady si dovolím velmi souhlasit, jen s malinkým dodatkem. Zahrádkaření je také velmi vhodná pohybová aktivita, pokud se člověk nepřepíná. Je skutečně zbytečné se stresovat tím, že stromy jsou olité a já to včas nedostanu do sklepa. A když to tam dostanu, tak to zjara shnilé vyvážet ven. Bohužel, to dojíždění jsem nemohl odstranit, ale nemám to daleko a zatím je to snesitelné. Až to nepůjde, bude mi muset stačit balkon.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 22.5.2009 7:52

Zahrada má působit především radost majiteli a upevňovat jeho zdraví. Je jedno, jestli je to velký sad anebo pár metrů kolem rodinného domku.
   Extenzivnější způsob pěstování lze v krajním případě provozovat s minimem, dokonce i úplně bez agrotechnických zásahů. Pak ovšem ztrácí svůj hlavní - tedy relaxační - smysl. 
    Dojíždění, pravda, není na tom to nejpříjemnější, na druhé straně, vyměnit pravidelně ovzduší města za venkovské prostředí je už samo o sobě osvěžující. Chalupa, dílna a zahrada jsou pak třešněmi na dortu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 22.5.2009 11:24

Úplně s Vámi souhlasím a tak nějak jsem na tom podobně akorát mne velká zahrada zůstala ale stále méně stromů. Dokonce jsem se pokušel své zkušenosti s pěstováním jablek sepsat a nějak stručně a trefně okomentovat z takového spíše laického pohledu než nějak odborně. Tedy jak jsem doufal jak která odrůda bude dobrá a jak to dopadlo s pěstováním nebo s prodejem, skladování a pod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 98.74 (?), 20.5.2009 16:25

O Pillar systemu jsem se dozvěděl v 70tém roce ve slovenské knize o stromech především jabloní a hrušní.V Horní Bělé pořádali školení i ukásku přímo v sadě na zákrscích místního svazu.Vydali také publikaci jak pěstovat běžné obrůdy jabloní.Problematicky jde pěstovat Rubín a jeho mutace a kříženci, Gascoigneho šarlatové. Většina odrůd které plodí na dvouletém dřevě je ktomu určena.Hůře jde také Spartan, Matčino,Bláhova reneta.Nevhodné výhony vyřezat úplně většinou ty co zahuštůjí nebo jdou moc kolmo ty co jdou správným směrem první rok neskracuji vůbec některé skrátim na dva vyvynuté pupeny neskrácené vytvoří květní pupeny a na jaře je skrátim nad květnimi pupeny z těch dvou pupenů vyrostou dva výhony výhodněji postavený nechám celý druhý skrátim na dva pupeny.Po odplození se větev uřízne ne dva spodní pupeny nebo nejniší jednoletý pupen protože skrácený plodný výhon většinou podroste v květních pupenech.Výhon aby vytvářel květní pupeny musí dokončit růst až koncového pupenu když výhon skrátíte vytvoříse zase jen výhony jen výmečně několik květních pupenů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Radouš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (257) - 130.20 (?), 22.5.2009 7:44

Použitelný popis Pillar systému lze najít v publikacích. Na internetu je pouze slovensky na jcernans.blog.sk ale s obrázky a dobrým popisem. Praktické zkušenosti nemám, ale Horní Bělá je v ovocnářství důvěryhodná značka vysoké kvality.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 22.5.2009 21:41

Díky za informace.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika