Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
host - 175.250 (?), 23.8.2007 20:39
Pro pěstitele v horších podmínkách mohu doporučit odrůdu, která tu ještě nebyla uvedena a to Bancroft Red. Není nějak významná chutí, ale dává spolehlivě úrodu jablek bez větší strupovitosti nečervavých a skladovatelných do nové úrody.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.250 (?), 27.2.2008 10:12
Do Dukátu jsem vkládal naděje ale už jej nepěstuji pro tu hořkou skvrnitost. Oceňoval jsem dostatek cukrů a tudíž vhodné i do kvasů a ještě jednu vlastnost, která tady spomenuta nebyla. Vzhledem k dlouhé skladovatelnosti má nejdelší mne známou konzumní dobu. Už brzy po zběre je možné je konzumovat a to u zimných odrůd nebývá zvykem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.222 (?), 28.10.2007 19:52
Grávštýnské považuji za jedno z nejchutnějších jablek. Dá se sehnat např. na www.stareodrudy.org . Pravda je, že se nedá pěstovat jinak než jako vysoký strom se širokou korunou (pokud budete řezat, pořádně neplodí a snaží se znovu a znovu obrážet), takže do malé zahrádky je nevhodné. Máme jednu jabloň minimálně 80 let starou (plodí stále slušně) a dvě cca 30 let. Pokud však chcete grávštýnské naroubovat, bývá to problém, jelikož jednak na některé podnože špatně chytá a navíc chuťově to nikdy není ono jako z původního starého stromu...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|