|
Freedom
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 9.10.2013 11:36
Letos zasazený stromek poskytl hned možnost na ještě letošní ochutnání dvou plodů.O vlastnostech odrůdy toho ještě nevím nic.Snad jen pár vět z prodejního webu:
Zimní jabloň,původ USA.Pochází z mnohonásobného křížení,rodiči byly odrůdy Rome Beauty x Malus floribunda 821 a odrůdy Golden Delicious, McIntosh, Jersey Black, Macoun a Antonovka.
Strom roste bujně,korunu vytváří středně hustou se štíhlými,převislými větvemi.
Sklizeň koncem září až začátkem října,skladovatelnost v chladírně do prosince až ledna.
Odrůda rezistentní proti strupovitosti,nenáročná na pěstování.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.170 (?), 30.12.2010 18:38, zobrazeno: 16670x
Prosím o radu.Chci obnovit část výsadby jabloní -asi 5 kusů- a chtěl bych vysadit i jabloň Freedom.Kromě charakteristiky plodu nemohu získat z internetu vlastnosti stromu-vzrůstnost, možnost řezu a tvarování do stěny atd.Má někdo zkušenosti s touto odrůdou? J.Bartoš
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 9.10.2013 11:36
Letos zasazený stromek poskytl hned možnost na ještě letošní ochutnání dvou plodů.O vlastnostech odrůdy toho ještě nevím nic.Snad jen pár vět z prodejního webu:
Zimní jabloň,původ USA.Pochází z mnohonásobného křížení,rodiči byly odrůdy Rome Beauty x Malus floribunda 821 a odrůdy Golden Delicious, McIntosh, Jersey Black, Macoun a Antonovka.
Strom roste bujně,korunu vytváří středně hustou se štíhlými,převislými větvemi.
Sklizeň koncem září až začátkem října,skladovatelnost v chladírně do prosince až ledna.
Odrůda rezistentní proti strupovitosti,nenáročná na pěstování.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 13.3.2014 21:06
Na pohled to jsou velmi atraktívní plody, viďte.Byly pouze dva, což je velmi málo na nějaké objektívní posuzování chuti.Nechal jsem je po očesání nějakou dobu ležet, a když začaly zaměkat, tak jsem je zkonzumoval.Už si nepamatuju, jak dlouho vydržely na skladě, ale bylo to někdy před koncem roku.Z toho usuzuju, že dlouho nevydrží, a svou povahou budou spíše podzimní.Jsem zvědavý, jak by chutnaly v chruplavém stavu, v listopadu už začaly moučnatět,byly celkem dobré, neměly nějak extra výraznou chuť.Pro lepší vybarvení jsem je nechal déle na stromku,tím pádem přezrály.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
|
|
|
|
|