Co právě sklízíte v r. 2012?

host - 58.114 (?)
4.8.2012 14:21

Včera jsem otrhal první plody letní jabloně Piros (křížení Helios x Apollo), která mně překvapila krásným vybarvením a velikostí 75 mm. Vyškovsko 240 m n.m., pěstování bez chemie. KB 

letní Piros
letní Piros
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 58.114 (?), 2.8.2012 21:54, zobrazeno: 41410x

Dnes jsem začal trhat první plody letní jabloně Hana, neboť některé již taktak drží na stopce. KB 

letní Hana
letní Hana

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10554) - 70.240 (?), 2.8.2012 22:44

Já už mám Mio skoro celé na zemi. Ale tak pěkně rudé plody tedy nemá. Chuť není špatná, ale už by to chtělo nějakou inovaci v sortimentu. Ale z hlediska nedostatku místa to nehrozí. Vzpomínám na chuť Mantetu, i když někomu nechutná, nebo lahodnou Red Melbu, kterou jsem jedl pouze jednou v životě. Dariu mám už dole, ale ty padavky nějak nerozeznám od spadaných Jamese Grievu, jehož rouby jsou nad ní. Ale ona je ta chuť Darie a Jamese Grievů dost podobná, takže to taková škoda není. Kdo si tam vymyslel tu jahodovou příchuť mi známo není. Nebo jste ji u Darie někdy zažili?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3377) - 5.149 (?), 2.8.2012 23:03

Já jsem minulý týden sklidil mimo jiné cca 50 kg menších meruněk Bergeron- chtěl je zeť, že mu známý vypálí meruňkovici. Dle jeho pokynů jsem je dal do přepravek do boudy na zahradě, ale v neděli mi sdělil, že neměl auto, a že už nemá zájem. Tak jsem tam v pondělí zašel a řádně pohnilé meruňky navozil na kompost. A tak s novým elánem do pěstování ovoce a zeleniny!!!

Mr Big

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10554) - 70.240 (?), 2.8.2012 23:17

Mně zůstal taky nějaký Bergeron ještě na stromě a bude zřejmě už kapud. Broskve ho úplně zatlačily na periferii zájmu. Proto já mám raději ranější odrůdy, kde ještě není taková konkurence ostatního ovoce. I přesto, že je Bergeron kvalitní. Doba zrání meruněk po VP, je pro mě spíš nevýhodou při rozhodování o jejich zakoupení, i když je kvalita často vysoká. Ale to už jsem tady jednou psal. Jinak, to s tím Bergeronem, pane Bigu, zamrzí, viďte. Zvlášť, když letos toho ovoce na mnoha místech moc není a je vzácné.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 2.8.2012 23:04

Já stále ještě sklízím Julii, letos má obzvláště velké a hezké plody a v tuto dobu i velmi dobrou chuť. Je to jedna z mála z třiceti odrůd, které mám a která bez újmy přežila noční mráz v květnu. Je to asi také tím, že je od severu chráněna lískovými keři.

Další odrůdou ke sklizni bude u mne Hana, ta zde, ale zraje až v půli srpna, květnový mráz přežila jakž takž.

Chuťově vynikající Red Melba u mne zrála na přelomu srpna a září.

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 121.230 (?), 3.8.2012 8:27

Minulý týden jsem dosklidil Julii - letos spokojenost - velice dobrá úroda z relativně malého stromku, velikost plodů, vybarvení, chuť, minimální opad (jen pár naďobnutých plodů od vos, které následně začaly hnít). A výhoda je, že "utekla" obalečům. 

host - 65.69 (?), 15.8.2012 10:01

Mám dotaz na pana Petra. Jak vám chutnají jablka Darie a kdy Vám dozrávají? Já mám tuto odrůdu taky a ještě stromek neměl zatím žádné ovoce. Koupil jsem Darii, druhá věc je co člověku skutečně někdy doopravdy prodají. Stalo se mně, že jsem koupil Wangenheimovu švestku a jaké bylo mé překvapení, když měla žluté plody. Přitom myrobalán to není. Vypadá to na nancyskou. Člověk se potom nevěřícně diví podobně jako v jednom našem filmu Bolek Polívka coby Bohuš."Tož je toto možné? Že by můj tata nebyl můj tata." Za odpověď děkuji. S pozdravem Karl von Chlastendorff.

host - 58.114 (?), 4.8.2012 14:21

Včera jsem otrhal první plody letní jabloně Piros (křížení Helios x Apollo), která mně překvapila krásným vybarvením a velikostí 75 mm. Vyškovsko 240 m n.m., pěstování bez chemie. KB 

letní Piros
letní Piros

host - 43.70 (?), 5.8.2012 10:24

Průsvitné letní a Starkerlist, letos jich bylo hodně a i vlivem sucha jsou drobné.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4663) - 38.136 (?), 5.8.2012 10:35

Mám pěknou úrodu Čačanské lepotice, máma vaří povidla. Letos je docela dost chutná, ta lepotica...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz