Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kolik lidí, tolik chutí... každý si musí vybrat a odrůd je tolik, že si vybere. Staré osvědčené odrůdy úplně nezatracuji, mám rád více odrůd pro porovnávání rozmanitých chutí, ale často to je větší odolnost i menší nároky ovšem ve spojení s horší chutí. Červené mutace James Grievu se mi zdají o trochu později zralé, snad i méně mastné a i pomologie hodnotí J.G. chuťově vysoko, samozřejmě v optimální zralosti, která je bohužel velmi krátká. Je dobře mít malý strom, neznám jinou, tak výnosnou odrůdu.

Velmi důležité je stanoviště stromu a dokonce i místo na zahradě. Z odrůdy Bohemia byl ve slunném teplém dolíčku a v blízkosti sousedovy drůbeže i díky vosám takový odpad, že došlo k likvidaci, stejná odrůda o kousek dál víc na luftě pěkně prospívá. Tam, kde je "frišno" je situace jiná, teplá a suchá jižní stráň je opět o něčem jiném, nemluvě o blízkosti vodní plochy. A stačí mulda, zavezená slušnou zemí a o strom je postaráno. Místní půdní podmínky a mikroklima nelze opomenout.

Rozhlédnout se kolem, co se komu daří a poradit se se sousedy či společně ochutnat je metoda trochu obyčejná. Asi proto funguje. Z.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika