vrúbľovanie
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 7.5.2008 7:54
Tak mé první pokusy s roubováním nejsou až tak úspěšné jak jsem si myslel. Slivoně a meruňky jsou celkem OK, ale nemile mě překvapila třešeň. Tento víkend mi po dvou měsích od naroubování najednou zvadly všechny zelené výhonky na všech roubech na třešni. Myslíte že použití igelit. pytlíků by tomu zabránilo? Rouboval jsem ze stromu na strom, pupeny byly v době roubování lehce narašené.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165) - 44.124 (?), 27.5.2008 10:18
Za zelena roubuji vyjímečně angrešt nebo rybíz. Zde se nedává igel. sáček, nýbrž se doporučuje použít sáček z jemného papíru a to za účelem zastínění. Toto však osobně nedělám, většinou počkám na trošku nepříznivé pčasí, kdy je zamračeno a nepálí slunko. Jedná se o první dva až tři dny po roubování. Rovněž by asi šlo zastínit roubovance jiným způsobem. Pokud se splní podmínka tohoto zastínění, je úspěšnost u roubování angreštu či rybízu tímto způsobem téměř stoprocentní.
Milan Boštička
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|