Mechelenská
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6652) - 14.199 (?), 6.11.2012 8:28
Pro pěstitele v chladných polohách bych měl ještě radikálnější doporučení. Oríentovat se na letní a podzimní odrůdy.
Souhlasím s tímto doporučením. Nemám tak širokou zkušenost, ale měli jsme madame Verté roky (soused ji má stále, beru si košíček každý rok). Za ty roky co ji sklízím (řádově desítky), dozrála snad dvakrát třikrát. Jinak přecházela z tvrdé trpkosti rovnou do hniličky. Když ale dozrála, byla výtečná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 6.11.2012 8:54
Mam stejnou zkusenost, zimnim odrudam hrusni se chladnych oblastech nedari, 'vysledek' za to nestoji a uz je nepestuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.218 (?), 29.11.2012 13:32
Zdravim Vas. Mohli by Ste vložit fotku tej Mechelenskej. Dakujem Peter
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1764) - 165.146 (?), 16.2.2025 11:44
Také bych rád praktické informace o této odrůdě.Získal jsem rouby a doporučení této pozdní odrůdy. Budu letos přeroubovávat jednu větev v Lucasce kde naroubovaná odrůda Alessia paběrkuje.Trochu jsem ji proklepl a Mechelenská z nejčastějším synonymem Josephine de Malines plodí malé až strední plody nijak atraktivní což vynahrazuje dlouhou skladovatelnosí a údajně skvělou dužninou a vynikající chuťí v prosinci až únoru. Je uváděn zpočátku střední až větší růst a potom velmi slábne. Nevím vzhledem k růstu zda je dobrá jako nosná odrůda pro další roubovance.To nedokážu posoudit.Já mám nosnou jako Lucasku a řekl bych, má velmi dobrou afinitu s jinými odrůdami.Alessii nepočítám.Všichni kdo ji mají ji likvidují pro přímo trpasličí růst.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|