Jak pohnojit staré stromy trávníku?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 189.156 (?), 5.5.2015 9:25
Pokud jsou spony opravdu hodně blízko sebe, nebránil bych se vykácení některých málo perspektivních stromů, v podstatě je to jediné dlouhodobější řešení. Musíme si uvědomit že dnes tolik propagované permakulturní jedlé lesy, nemají v našich podmínkách opodstatnění... Každý strom by měl dostat svůj prostor. stromy potom nepřímo pohnojíte tím, že se jednak svýší osvětlení a jednak sníží kořenová konkurence. Samozřejmě bude pozitivně působit i pozvolný rozklad kořenů v zemi...
Ing. Fidla
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6670) - 9.135 (?), 8.5.2015 8:41
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?), 10.5.2015 22:08
Ten nápad pana Polehly je velice dobrý. Když si vzpomenu, jak jsem pracně a tedy i hloupě kdysi na své zahradě, ale nyní i u příbuzných, mlátil paličkou do kusu trubky, abych nadělal v trávě pod stromy díry pro hnojivo. A pak zase tu trubku pracně vytahoval.
Kdysi jsem se učil, že elegantní řešení je jednoduché řešní. A tak palec nahoru, p. Polehla.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 12.82 (?), 10.5.2015 23:19
Niekde ste pisali, ze mate aj drenazne trupky cez ktore hnojite... U nas sa to da aj rylom, kedze poda je makka. Niektore okrasne stromky su obsypane kamenom - jednoducho pod kamen hodim hnojivo pripadne aj polejem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 11.5.2015 8:05
Stromy v květu přihnojuji pomocí rycích videl plným prošlápnutím a mírným výkyvem rukojeti tak, aby se zvětšil objem pro tekuté slepičince (zředěné).Několik vpichů pod obvodem koruny plně vyhovuje , hnojení se mi jeví nejméně pracné, aniž by došlo k poškození kořenů. V hlinitopísečné půdě to jde. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |